Teatrul „George Ciprian” pune Buzăul pe harta internațională a artelor performative

Teatrul „George Ciprian” pune Buzăul pe harta internațională a artelor performative

 

           Pe 1 și 2 octombrie, Teatrul „George Ciprian” Buzău co-organizează întâlnirea plenară organizată de rețeaua internațională de arte performative IETM, fapt ce faceca Buzăul să ajungă pe harta internațională a Artelor Performative.  Întânirea IETM va avea un format distribuit și conectează peste 20 de spații din diverse părți ale lumii, precum la Hong Kong, Istanbul sau Scoția și Irlanda.

            „Ne bucurăm că Buzăul, prin intermediul Teatrului „George Ciprian”, face parte dintre orașele care co-organizează întâlnirea internațională, alături de Aarhus, Avignon, Barcelona, Belgrad, Berlin, Budapesta, Hong Kong, Istanbul, Ljubljana, Milano, Melbourne, Montreal, Munchen, Praga, Riga, Sydney, Utrecht, Erevan, Yokohama, Zagreb și orașe din Scoția și Irlanda. Toate activitățile organizate de Teatrul „George Ciprian” se vor desfășura online, în limba engleză, în prezența unui public internațional.

Programul evenimentului este următorul:

Joi, 1 octombrie, de la ora 16:30 o serie de profesioniștii din sectoarele culturale și creative sunt invitați să participe online la o sesiune de prezentări de proiecte culturale „made in Romania”, dar cu impact internațional. Discuția este contextualizată de Constantin Vică (Universitatea din București) și Bianca Floarea (Biroul Europa Creativă România - Cultura) lect.univ.dr. Constantin Vică (Universitatea din București) - „Roboethics for Posthumans”.

            Marina Hanganu, din partea Teatrului „George Ciprian” Buzău) lansează noul proiect coordonat de Teatrul „George Ciprian” Buzău - „Tele-Encounters: Beyond The Human”, în prezența virtuală a partenerilor, UCAM Universidad Católica de Murcia - ES și Industria Scenica – IT. Proiectul este co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.

Radu Apostol și Mihaela Michailov vor prezenta activitățile Centrului de Teatru Educațional Replika în context național și european.

Bianca Floarea (Biroul Europa Creativă România - Cultura) - „Creative Europe after 2020”

Q&A colectiv

            Toate prezentările vor fi în limba engleză, fără traducere. Sesiunea va fi transmisă live pe Facebook.

             Vineri, 2 octombrie, 19:00-20:00:

            Generation 200 (prezentare a unei etape de lucru, pe Zoom)

Ce-ar fi dacă îmbătrânirea nu ar mai reprezenta o problemă? Dacă cercetătorii ar descoperi „leacul” pentru acest proces? Cum ar arăta omenirea? Parte joc, parte conferință, acest performance participativ îți va permite să intri în rolul unui futurist.

Generation 200 este un joc teatral online pentru un public internațional dispersat geografic.

Structura jocului:

Futurist (maxim 6 persoane):

Cei care au selectat acest rol au fost de acord să participe la desfășurarea acțiunii răspunzând la o serie de întrebări (în limba engleză). Toate rolurile de Futuriști au fost deja alese.

Worldbuilder (maxim 80 de persoane):

Selectând acest rol, ești de acord să îți păstrezi camera web și microfonul oprite pe parcursul evenimentului. Participarea ta va presupune să votezi în timp real pe Zoom.

Durata: aproximativ 1 h.

Evenimentul se va defășura în limba engleză, fără traducere.

Actriță: Armine Vosganian

Concept, regie, text: Marina Hanganu

Structură de joc, text: Diana Dragomir (Vasile)

Light design; realizare instalație decor; operator video și lumini: Adrian Dragoman

Maestru sunet: Gabriel Ilie

Muzica: Mihaela Vosganian

Participarea la jocul „Generation 200” se poate face și în afara înregistrării IETM, completând formularul online: https://forms.gle/sEXKvEoBcEDC2Khi6

Pentru a participa la întâlnirea IETM (inclusiv la programul principal al IETM sau la evenimentele organizate în alte țări), vă invităm să vă înscrieți gratuit la întâlnire prin intermediul site-ului IETM. Pasul 1) vă faceți un cont pe site;  pasul 2) activați contul accesând link-ul primit pe mail; pasul 3) vă înregistrați la IETM Multi-location 2020 -> Buzău (online), urmând link-ul: 

https://www.ietm.org/en/multi-location/buzau

@IETM international network for contemporary performing arts

#IETMMultilocation, #whatmattersnow, #Buzău, #CreativeEurope, Tele-Encounters, UCAM Universidad Católica de Murcia, Industria Scenica, Centrul de Teatru Educațional Replika, Biroul Europa Creativă România - Cultura

https://www.ietm.org/en/multi-location/buzau

Program online: https://www.ietm.org/en/node/11836/all

 

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

 1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
 2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
 3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
 4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
 5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
 6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
 7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
 8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
 9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
 10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
 11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
 12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
 13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
 14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
 15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
 16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.