Teatrul „George Ciprian” deschide o nouă etapă de înscrieri la ateliere online Drama ZOOM

Teatrul „George Ciprian” lansează o nouă etapă de înscrieri pentru atelierele online Drama Zoom. De data aceasta, Drama ZOOM oferă 2 ateliere online, unul de dramatizare și altul de actorie. Elevii pot participa la ambele ateliere sau doar la cel de dramatizare. Atelierul de actorie nu poate fi realizat fără să fi urmat în prealabil atelierul de dramatizare.

Atelierul de DRAMATIZARE oferă posibilitatea cursanților de a descoperi tehnici de transformare a unui text epic în text dramatic, procesul fiind numit „dramatizare”. Scopul principal al atelierelor este de a-i încuraja pe elevi să citească. Alegerea textelor epice din programa de Bacalaureat are rolul de a-i ajuta în înțelegerea și lecturarea acestor texte și nu înlocuiește orele de studiu de la clasă alături de profesorii de limba și literatura română.

Un plus pentru noua serie de înscrieri sunt ateliere online de ACTORIE, susținute de Ștefan Pavel, actor. În cadrul atelierelor de actorie, elevii vor avea posibilitatea să interpreteze personajele din textul lui Caragiale („La hanul lui Mânjoală”), prelucrat în prealabil la atelierele de dramatizare susținute de Bianca Trifan, pentru a experimenta ei înșiși procesul de transformare a operei dramatice în acțiune scenică, motorul oricărui tip de expresie teatrală. Vor încerca să-și asume vorbele personajelor. Pe scurt, se vor juca. Atelierul nu urmărește un anumit tip de interpretare, nu impune standarde de reușită și nici nu va contoriza greșeli. Obiectivul său principal este stimularea imaginației creatoare a elevilor.

Atelierele au loc pe platforma online Zoom, sunt înregistrate pentru arhiva internă a

teatrului iar unul dintre ateliere va fi postat ulterior pe contul de YouTube al Teatrului „George Ciprian” și distribuit în mediile de socializare. La finalul celor 2 săptămâni, este ales un număr de elevi egal cu numărul personajelor. Cei selectați pregătesc împreună o lectură publică a dramatizării. Aceasta se va desfășura tot prin Zoom și va fi transmisă live pe YouTube și Facebook.

Beneficiile oferite de ateliere online Drama ZOOM sunt: cunoașterea artei dramaturgiei, urmarea unui proces asemănător celui prin care trec actorii în primele zile de repetiții, șansa reală de a juca într-un spectacol lectură, aprofundarea cunoștințelor despre genurile epic și/sau dramatic, cunoașterea unor oameni noi, elevi din alte județe.

Noua serie de înscrieri are loc în perioada 1 – 19 iunie și se adresează elevilor de pretutindeni cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani.

 

       Înscrieri:

Te poți înscrie la ateliere în perioada 1 – 19 iunie (ora 23:59) folosind formularul online: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeBkAWcsVh8-rqKoVY7icU1XO3N51YfwjWqmNaF9MeVXJFzrw/viewform

În formular, trebuie să selectezi grupa în care dorești să te înscrii în funcție de data și ora de desfășurare a atelierului (formularul acceptă maxim 10 înscrieri pe grupă – după ce o grupă a fost completată, formularul va afișa mesajul „Această grupă e completă. Te rugăm să selectezi o altă grupă.” în dreptul grupei respective). Tot în formularul de înscriere, te rugăm să motivezi dorința ta de a participa la ateliere într-un scurt paragraf – vom selecta cei mai motivați participanți pe măsură ce primim cereri de înscriere și îi vom anunța pe mail rezultatul selecției în timp util. E necesar să incluzi în formularul de înscriere și documentul de acord parental completat și semnat de unul dintre părinți (link-ul de descărcare este indicat în formularul de înscriere). Dacă nu ai imprimantă, acordul parental poate fi scris de mână conform modelului online – trebuie doar să îi faci o fotografie clară cu telefonul și îl încarci în formularul de înscriere online. Cei selectați vor fi anunțați pe mail și vor primi link-ul de Zoom corespunzător atelierului la care s-au înscris. După atelier, vei primi un certificat de participare din partea Teatrului „George Ciprian”.

Participarea este gratuită.

Formularul de acord parental poate fi descărcat de aici:

format doc: Acord parental DramaZOOM 2

format pdf: Acord parental DramaZOOM 2

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

 1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
 2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
 3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
 4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
 5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
 6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
 7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
 8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
 9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
 10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
 11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
 12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
 13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
 14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
 15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
 16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.