Teatrul „George Ciprian” deschide o nouă etapă de înscrieri la ateliere online Drama ZOOM

Teatrul „George Ciprian” lansează o nouă etapă de înscrieri pentru atelierele online Drama Zoom. De data aceasta, Drama ZOOM oferă 2 ateliere online, unul de dramatizare și altul de actorie. Elevii pot participa la ambele ateliere sau doar la cel de dramatizare. Atelierul de actorie nu poate fi realizat fără să fi urmat în prealabil atelierul de dramatizare.

Atelierul de DRAMATIZARE oferă posibilitatea cursanților de a descoperi tehnici de transformare a unui text epic în text dramatic, procesul fiind numit „dramatizare”. Scopul principal al atelierelor este de a-i încuraja pe elevi să citească. Alegerea textelor epice din programa de Bacalaureat are rolul de a-i ajuta în înțelegerea și lecturarea acestor texte și nu înlocuiește orele de studiu de la clasă alături de profesorii de limba și literatura română.

Un plus pentru noua serie de înscrieri sunt ateliere online de ACTORIE, susținute de Ștefan Pavel, actor. În cadrul atelierelor de actorie, elevii vor avea posibilitatea să interpreteze personajele din textul lui Caragiale („La hanul lui Mânjoală”), prelucrat în prealabil la atelierele de dramatizare susținute de Bianca Trifan, pentru a experimenta ei înșiși procesul de transformare a operei dramatice în acțiune scenică, motorul oricărui tip de expresie teatrală. Vor încerca să-și asume vorbele personajelor. Pe scurt, se vor juca. Atelierul nu urmărește un anumit tip de interpretare, nu impune standarde de reușită și nici nu va contoriza greșeli. Obiectivul său principal este stimularea imaginației creatoare a elevilor.

Atelierele au loc pe platforma online Zoom, sunt înregistrate pentru arhiva internă a

teatrului iar unul dintre ateliere va fi postat ulterior pe contul de YouTube al Teatrului „George Ciprian” și distribuit în mediile de socializare. La finalul celor 2 săptămâni, este ales un număr de elevi egal cu numărul personajelor. Cei selectați pregătesc împreună o lectură publică a dramatizării. Aceasta se va desfășura tot prin Zoom și va fi transmisă live pe YouTube și Facebook.

Beneficiile oferite de ateliere online Drama ZOOM sunt: cunoașterea artei dramaturgiei, urmarea unui proces asemănător celui prin care trec actorii în primele zile de repetiții, șansa reală de a juca într-un spectacol lectură, aprofundarea cunoștințelor despre genurile epic și/sau dramatic, cunoașterea unor oameni noi, elevi din alte județe.

Noua serie de înscrieri are loc în perioada 1 – 19 iunie și se adresează elevilor de pretutindeni cu vârste cuprinse între 14 și 19 ani.

 

       Înscrieri:

Te poți înscrie la ateliere în perioada 1 – 19 iunie (ora 23:59) folosind formularul online: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeBkAWcsVh8-rqKoVY7icU1XO3N51YfwjWqmNaF9MeVXJFzrw/viewform

În formular, trebuie să selectezi grupa în care dorești să te înscrii în funcție de data și ora de desfășurare a atelierului (formularul acceptă maxim 10 înscrieri pe grupă – după ce o grupă a fost completată, formularul va afișa mesajul „Această grupă e completă. Te rugăm să selectezi o altă grupă.” în dreptul grupei respective). Tot în formularul de înscriere, te rugăm să motivezi dorința ta de a participa la ateliere într-un scurt paragraf – vom selecta cei mai motivați participanți pe măsură ce primim cereri de înscriere și îi vom anunța pe mail rezultatul selecției în timp util. E necesar să incluzi în formularul de înscriere și documentul de acord parental completat și semnat de unul dintre părinți (link-ul de descărcare este indicat în formularul de înscriere). Dacă nu ai imprimantă, acordul parental poate fi scris de mână conform modelului online – trebuie doar să îi faci o fotografie clară cu telefonul și îl încarci în formularul de înscriere online. Cei selectați vor fi anunțați pe mail și vor primi link-ul de Zoom corespunzător atelierului la care s-au înscris. După atelier, vei primi un certificat de participare din partea Teatrului „George Ciprian”.

Participarea este gratuită.

Formularul de acord parental poate fi descărcat de aici:

format doc: Acord parental DramaZOOM 2

format pdf: Acord parental DramaZOOM 2