CRONICA DE SPECTACOL

CRONICĂ DE SPECTACOL – Despărțiți din dragoste. Prietenie sau dușmănie?

Despărțiți din dragoste. Prietenie sau dușmănie? Decorul este mereu primul care „vorbește” publicului despre ce urmează să vadă. Spectacolul „Despărțiți din dragoste”, în regia lui Marius Gâlea, s-a bucurat de un decor simplu cu o tentă de romantism. Un felinar aprins lângă banca din parc arată că acțiunea se petrece sub clar de lună, iubirea…
Citeste mai mult

CRONICĂ DE SPECTACOL – Despărțiți în dragoste. Muncă sau noroc?

Despărțiți în dragoste. Muncă sau noroc? Spectacolul „Despărțiți din dragoste” în regia lui Marius Gâlea se desfășoară într-un decor alcătuit din câteva elemente. Cea mai importantă este banca, martor al momentelor de îndoială prin care trec personajelor, al clipelor de renunțare, de bucurie și de iubire. Să-i spunem iubire, cel puțin la nivel declarativ. Un…
Citeste mai mult

Monica Ionescu – CRONICĂ DE SPECTACOL – Despărțiți din dragoste

Teatrul Roșu  din București  ne-a pus față în față cu frumoasele și comicele noastre  angoase  moderne prin onesta  interpretare a actorilor Conrad Mericoffer, Ana Odagiu și Marius Gâlea, în piesa Despărțiți din dragoste. Teama de a nu fi iubit, lipsa motivelor de a rămâne în viață, frica de a fi un eșec în ochii cunoscuților,…
Citeste mai mult

Alexia-Maria Olteanu: Lume, stai în loc!

Lume, stai în loc!   Simbolistica principală a spectacolului „Omul care a mâncat lumea”, în regia inspirată a  lui Vlad Trifaș, rezidă în imaginea orologiului pictat în culori vii, ascuns privirii grăbite. Mașinăria timpului jonglează cu trecutul și cu viitorul. Dilema principală a tânărului Finl este de ce nu poate opri timpul, atunci când are…
Citeste mai mult

CRONICĂ DE SPECTACOL – 8 TAȚI

,,Nu știa că exist și tocmai de aceea nu m-a îngăduit LUI.”             Oameni ieșind din căsuțe prin acoperișurile minuscule, versurile lui Johnny Cash fredonate parcă fără vreun scop anume, siluete proiectate în ferestre și Nico. Nico fără un tată, dar cu alți opt. Piesa ,,8 tați” vorbește despre importanța…
Citeste mai mult

Mihaela Nicolae: EROINELE. UN STEAG ALB NUMIT DORINȚĂ

EROINELE. UN STEAG ALB NUMIT DORINȚĂ Mihaela Nicolae Undeva, pe o insulă, părăsită de Tezeu, Ariadna își plânge soarta. Urcată pe stânca cea mai înaltă, fluturând un imens steag alb, poate un cearșaf de mătase, Ariadna seamănă cu Statuia Libertății. Sau cu o coloană de templu grecesc. O barcă de salvare acostează la țărm. Cele…
Citeste mai mult

Denisa Apostol – MIORIȚA. IEȘIREA DIN CERC

MIORIȚA. IEȘIREA DIN CERC   Se lasă umbrele inerte peste colțul cel gri de rai. Din aglomerarea de forme nu poți distinge, la început, decât șuba albă a unui cioban prea tânăr și conturul de aer al unui fluier de os. Șuba miroase puternic a saivan. Se simte mirosul acesta până departe, în sală. E…
Citeste mai mult

Amalia Gabriela Șerbu – Impresii spectacol – Miorița

Revizitarea unui text definitoriu pentru spațiul cultural românesc, Miorița, un mit literar întemeietor, este un exercițiu dificil și primit, de obicei, cu reticență, atât de publicul tânăr - care nu mai este interesat de teza specificului național și nu mai este conectat la un anumit mod de a trăi, de a-și reprezenta viața și moartea,…
Citeste mai mult

Sofia Catarina Șerbu – Impresii spectacot – Miorița

Miros de oi pulverizat în sală. Fum. Liniște. Un ciobănaș care cade într-un somn adânc și se identifică total cu spațiul de legendă pe care-l alimentează. Oițe care iau onomatopeic în stăpânire sala. Ciobanii, câinele, frumusețea raiului natural. - Mitul, balada.  Urmeză o oaie care vorbește. Urmează transhumanța. Ați urmărit o fată care se simte…
Citeste mai mult

Mihaela Nicolae – Miorița. Urmează să plec în rai

Miorița. Urmează să plec în rai [caption id="attachment_6795" align="aligncenter" width="439"] Foto: ndreea Iordache[/caption] Doamne, ce frumos se vede lumea de sus! spune unul dintre ciobani. Ca în rai se vede lumea la asfințit. Un cerc luminos, în formă de navă spațială, rămâne pe tot parcursul spectacolului deasupra făpturilor. În costumele lor moderne, oițele au alură…
Citeste mai mult

Impresii după spectacol – NU SUNT EU

Impresii după spectacol [caption id="attachment_6790" align="aligncenter" width="493"] O piesă sinceră și directă despre o viață completă de om, cu dezamăgiri, cu împliniri, cu regrete și cu nostalgii... În universul Maiei, viața este ea însăși o piesă de teatru, montată de un regizor neștiut. Ea privește retrospectiv, își analizează comportamentul de copil, de adolescent, de adult.…
Citeste mai mult

Efectul de adâncime – NU SUNT EU – Impresii spectacol

Efectul de adâncime   Fotografii răspândite pe podea, ieșite din două geamantane maro, așezate pe lateralele scenei. O canapea acoperită cu o pătură roșie, în centru. O măsuță plină de obiecte făcute din scoici, de felul celor care se vând la mare de către negustorii ambulanți. Restul detaliilor – un covor decolorat, câteva cutii –…
Citeste mai mult

Nu sunt eu. Nu putem trăi fără tandrețe, nici fără amintiri

Nu sunt eu. Nu putem trăi fără tandrețe, nici fără amintiri Întâi se aude un cântec franțuzesc, La tendresse al lui Bourvil. „Nu putem trăi fără tandrețe”, spune un vers care se repetă pe o tonalitate calmă, de romantism estival, în vreme ce Maia Morgenstern răvășește cutiile cu fotografii de familie. Ține în brațe, cu…
Citeste mai mult

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

  1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
  2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
  3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
  4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
  5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
  6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
  7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
  8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
  9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
  10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
  11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
  12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
  13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
  14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
  15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
  16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.