Prezentare Tele-City

telecity-Model

septembrie-noiembrie 2016

„Tele-City” este o platformă de cercetare interdisciplinară, care își propune să exploreze aplicabilitatea în educație a performance-ului telematic, precum și specificitatea participării publicului la acțiunea artistică prin intermediul tehnologiei. Performance-ul telematic se desfășoară simultan în două spații diferite, conectate prin video-conferencing pe Internet.

Partea centrală a proiectului se va derula în două etape de câte două săptămâni, în fiecare etapă fiind implicate simultan două orașe diferite din România (Buzău-Iași, Brașov-Brăila). Echipa artistică a proiectului va fi împărțită în două și va lucra în câte două dintre orașe simultan pentru a realiza performance-uri telematice împreună cu elevii din liceele participante. Aceste performance-uri vor consta în vizite ghidate prin fiecare dintre cele două orașe, realizate de elevii dintr-un oraș pentru elevii din celălalt oraș prin video-conferencing pe smartphone-uri cu Internet mobil. Vizitele ghidate vor pune în lumină locuri semnificative din orașele respective (clădiri, monumente, parcuri, străzi, piețe etc.), filtrate prin experiența adolescenților. Astfel, fiecare performance va lua forma unei discuții mediate de tehnologie, a unui schimb de povești cu valoare artistică și documentară, de impresii și de imagini filmate și transmise prin video-conferencing în timp ce unii elevi merg prin orașul lor, iar ceilalți îi însoțesc virtual, deși fizic se află într-o sală de clasă dintr-un alt oraș. Toate performance-urile vor fi transmise în direct pe Internet, putând fi vizionate de oricine accesează link-ul corespunzător. Link-urile vor fi anunțate în octombrie!

La finalul proiectului, toate materialele de documentare (performance-urile stocate pe Internet, textele scrise de elevi, înregistrările audio ale poveștilor, fotografii etc.) vor fi disponibile pe site-ul Teatrului „George Ciprian” Buzău. Mai mult, poveștile vor putea fi accesate scanând cu smartphone-ul codurile QR amplasate în spațiile în care s-a desfășurat proiectul, invitând astfel comunitatea locală să își descopere propriul oraș.

Coordonator de proiect: Marina HANGANU, regizor de teatru și artist interdisciplinar, absolventă UNATC București (regie de teatru) și MA Advanced Theatre Practice, Royal Central School of Speech and Drama, Londra
Artist asociat: conf.univ.dr. Ion MIRCIOAGĂ, regizor de teatru (UNATC „I.L.Caragiale” București și Universitatea de Arte „George Enescu” Iași)
Profesori coordonatori:
Iulia LAZĂR - C.N. „B.P.Hasdeu” Buzău
Paula MIHAI - Casa Corpului Didactic Buzău
Mihaela COBZARU - Colegiul Național Iași
Florentina ANDRONACHE - C.N.„Nicolae Bălcescu” Brăila
Cornelia STROE/Daniela MOCANU/Ioana ENESCU - C.N.„Andrei Șaguna” Brașov

Grafică digitală: BIANCA VEȘTEMAN

Parteneri: Colegiul Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” (Buzău), Colegiul Național Iași, Colegiul Național „Andrei Șaguna” (Brașov), Colegiul Național „Nicolae Bălcescu” (Brăila), Casa Corpului Didactic Buzău, Asociația Culturală „7”.

Acest proiect este organizat de Teatrul „George Ciprian” Buzău și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

pe fond alb

„Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.”

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

 1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
 2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
 3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
 4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
 5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
 6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
 7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
 8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
 9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
 10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
 11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
 12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
 13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
 14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
 15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
 16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.