Parteneri si retele

TEATRUL „GEORGE CIPRIAN” PUNE BUZĂUL PE HARTA INTERNAȚIONALĂ A ARTELOR PERFORMATIVE

 

 Teatrului „George Ciprian” Buzău a aderat în ianuarie 2020 la prestigioasa rețea internațională , a cărei activitate este co-finanțată prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene.
Aderarea Teatrului „George Ciprian” Buzău la rețeua internațională IETM este un pas important pentru dezvoltarea activității teatrului la nivel internațional.

Ce este IETM?
IETM (International network for contemporary performing arts – Rețea internațională pentru artele performative contemporane) este o rețea ce cuprinde peste 450 de organizații și artiști independenți din domeniul artelor performative din lumea întreagă: teatru, dans, circ, performance, forme interdisciplinare de live art și noile media.

Dezvoltarea Teatrului „George Ciprian” ca organizație prin contactul cu
profesioniști și organizații din țări diferite:
- schimb de bune practici între organizații: noi strategii repertoriale, de dezvoltare a publicului, de marketing și promovare etc.
- dezvoltarea agendei de cercetare și inovare a teatrului (integrarea noilor tehnologii în teatru), ale cărei baze au fost puse prin proiectele „Tele-City” (AFCN, 2016), „Orfeu și Euridice” – teatru cu sunet binaural pentru nevăzători (2017) și „Tele-Encounters” (Europa Creativă, 2017-2019); facilitarea parteneriatelor cu instituții din domeniul educației și al cercetării.
- dezvoltarea cunoștințelor profesionale ale personalului angajat și ale artiștilor colaboratori prin dialogul intercultural și interdisciplinar din cadrul IETM; dezvoltarea abilităților acestora de a coopera la nivel internațional.
- oportunități de networking internațional pentru personalul angajat și pentru artiștii colaboratori, ceea ce poate contribui la promovarea și susținerea artiștilor români în circuitul internațional

 

____________________________________________________________

DIN 2016, TEATRUL „GEORGE CIPRIAN” ESTE MEMBRU AL PLATFORMEI EUROPENE NETA

NETA – New European Theatre Action http://neta-network.org/membership/

NETA este o platformă europeană finanțată de Comisia Europeană prin programul „Europa Creativă”. Rețeaua facilitează și încurajează colaborarea dintre organizații culturale europene – prin schimbul de spectacole, de artiști și de personal tehnic, prin co-producții, prin creșterea nivelului de cunoștințe al experților din domeniu, prin organizarea de activități diverse dedicate educației teatrale, prin activitatea publicistică și prin eforturile de dezvoltare a teatrului și a spațiilor culturale. Rețeaua NETA prezintă propriul său program de spectacole în cadrul principalelor festivaluri europene membre, dar organizează de asemenea festivaluri separate. Cel mai recent festival NETA a fost organizat de Teatrul Național „I.L.Caragiale” București în septembrie 2015. În prezent, NETA cuprinde 68 de teatre și festivaluri din 20 de țări, cu precădere din zona Balcanilor și a Europei de Est, dar și din Belgia, Rusia, Germania sau Italia. Membrii NETA din România sunt Teatrul Național „I.L.Caragiale” București, Teatrul „Nottara” din București, Teatrul „Radu Stanca” din Sibiu, Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, și Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova. Președintele rețelei NETA este Blagoja Stefanovski (fostul Ministru de Cultură al Macedoniei), Secretarul General este Damir Domitrović (Directorul festivalului „EX PONTO” din Slovenia), iar Președintele Onorific este Branislav Mićunović, Ministrul Culturii și al Sportului în Muntenegru.
Audiences Europe Network: http://www.audienceseurope.net/

Instituții de cultură partenere:

Muzeul Județean Buzău
Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău
Liceu de Arte „Margareta Sterian” Buzău
Colegiul Național „B.P.Hasdeu” Buzău
Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București
Universitatea de Arte „George Enescu” Iași
Universitatea „Hyperion” București

Parteneri: 

logo ElcarGid

Sponsori:

sigla eximprod sponsor principal

logo BRD             

brutarex

logo clinica matcord (1)

 

 

sigla sponsor

 

 

logo trans invest FINAL 2

sigla LAURA TOUR (2)

 

 

 

 

 

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

 1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
 2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
 3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
 4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
 5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
 6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
 7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
 8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
 9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
 10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
 11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
 12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
 13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
 14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
 15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
 16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.