Lampa lui Aladin, cea mai recentă PREMIERĂ a Teatrului „George Ciprian” în regia lui Ionuț Octavian Ghinea

Lampa lui Aladin, cea mai recentă PREMIERĂ a Teatrului „George Ciprian” în regia lui Ionuț Octavian Ghinea

 

Noua premieră Lampa lui Aladdin, în regia lui Ionuț Octavian Ghinea, producție a Teatrului George Ciprian, invită copiii, dar nu numai, într-o călătorie fascinantă, cu personaje îndragite de ei, de la care vor învăța ce este curajul, iubirea și multe alte lecții desprinse din viața reală.

Acest proiect reprezintă șansa de a întregi o echipă formată din actori buzoieni, oameni profesioniști, dornici să își potențeze creativitatea, într-un teatru modern, de notorietate. Totodată, acest proiect oferă întregii echipe șansa de a se afirma și de a se face cunoscută în cadrul comunității din care face parte.

 Lampa lui Aladdin este un spectacol pentru întreaga familie. Spectacolul este variat prin muzicalitate, coregrafii de excepție, proiecții video care îmbină armonios decorul fizic cu cel grafic, astfel încât publicul să parcurgă cu ușurință succesiunea tablourilor și să faca un periplu în poveste, descoperind tradiții, ritualuri și elemente contemporane.

Din distribuția spectacolui fac parte actori buzoieni precum Ionut Octavian Ghinea, Cristi Martin, Anda Pantiș, Felicia Cruceru, Radu Pavel, Dan Răspopa și Zabi Tudor, care locuiesc în mod statornic în oraș, artiștii locali ce activează în câmpul muncii prin activități didactice, în mass-media, activități independente.

Compoziția muzicală este una originală, produsă de un compozitor de înaltă verticalitate profesională, mai precis de către Codruț Bârsan, pianist, muzician și dirijor. Este un roman stabilit de mulți ani în Chicago, absolvent al Conservatorului din San Francisco, ce deține în prezent o companie de mare succes, Chicago Summer Opera. În activitatea sa artistică, numele său este sonor prin prisma compozițiilor muzicale realizate în spectacolele din întreaga lume.

Coregrafia spectacolului este realizată de Lorette Enache, coregraf independent, doctor în Artele Spectacolului și conf.univ. dr. la Univ. Națională George Enescu din Iași. De-a lungul timpului, a avut numeroase colaborări cu teatre de referință din România, precum, Teatrul Bulandra, Teatrul Național Marin Sorescu Craiova, Teatrul Maria Filotti și Teatrul Național din Iași.

Putem considera că acest proiect dedicat copiilor, dar nu numai, este un real succes și prin faptul că, în mai puțin de 4 zile, biletele la spectacol au fost epuizate.

Regia artistică este semnată de Ionuţ Octavian Ghinea.

Asistent regie: Ana-Maria Pușcalău

Scenografia: Marius Nițu

Video-proiectii: Andrei Mihai

Muzica originala: Codruț Bîrsan

Coregrafia: Lorette Enache

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

 1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
 2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
 3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
 4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
 5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
 6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
 7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
 8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
 9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
 10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
 11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
 12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
 13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
 14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
 15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
 16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.