La mulți ani Teatrul „George Ciprian”! De 25 de ani împreună!

Pe 25 martie 2020, se împlinesc 25 de ani de la înființarea Teatrului „George Ciprian”, cea mai importantă instituție de artele spectacolului din Buzău.
Pentru a marca acest eveniment, aveam în plan o serie de activități culturale ce urmau să se desfășoare timp de o săptămână. Din păcate, situația actuală în care se găsește omenirea ne-a obligat să suspendăm activitățile cu public… dar numai pentru o vreme.
Premiera pregătită special pentru a serba această ocazie nu va putea avea loc astăzi. Credem, însă, cu tărie că prezentarea ei va deveni posibilă curând, dacă toți vom respecta regulile. Cu sala plină și în ropote de aplauze, ne vom bucura cu toții: actori și spectatori. Vom readuce în fața publicului piesa care a inaugurat Teatrul „George Ciprian” la data de 5 aprilie 1996 - „Omul cu mârțoaga” de George Ciprian. Spectacolul este gata - așteaptă doar să-și întâlnească spectatorii. Regizorul Dan Tudor propune o versiune modernă a poveștii care va fascina deopotrivă publicul tânăr și iubitorii de comedie veche. „Este un spectacol care vorbește despre nevoia de miracole, despre imposibilitatea omului modern de a mai crede în miracole, dar și despre dorința lui nedeclarată ca miracolul să aibă loc.” (Dan Tudor) Distribuția acestui spectacol reunește actori cu experiență și actori la început de drum. Decorul și costumele create de scenografa Corina Grămoșteanu vor surprinde publicul prin ingeniozitate. Abia așteptăm să putem râde și plânge împreună în sala teatrului, ca în vremurile bune.
Vă propunem, între timp, să vizionați online ultima premieră a Teatrului „George Ciprian” - „Faza Lungă” de Catherine Aigner, în regia lui Octavian Jighirgiu, cu actorii Dan Clucinschi, Andreea Darie, Vlad Nicolici și Irina Ungureanu. Scenografia e semnată de Alina Dincă Pușcașu și light design-ul de Adrian Buliga. Spectacolul va fi disponibil online pe YouTube și pe Facebook doar astăzi, în intervalul 11:00-00:00.
Cu ocazia aniversării, am pregătit și o carte. Are un titlu sugestiv: De 25 de ani, „Teatrul George Ciprian” continuă povestea teatrului buzoian. Îi mulțumesc doamnei Elena Căpățînă pentru coordonarea volumului! În paginile cărții, veți descoperi bogata activitate a Teatrului Popular, care ocupă un loc de cinste în istoria culturală a Buzăului. Ulterior, prin înființarea Teatrului „George Ciprian”, buzoienii s-au putut bucura constant de spectacole realizate de profesioniști - și continuă să facă acest lucru de 25 de ani. Le mulțumesc tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei cărți!
Vom lansa cartea odată cu premiera spectacolului „Omul cu mârțoaga”, pentru că ne dorim să fim împreună și să trăim emoțiile față în față, cum numai în sala de teatru le putem trăi.
Le mulțumesc directorilor Paul Ioachim, Răzvan Ioan Dincă și Marinela Țepuș pentru că au contribuit cu dăruire la dezvoltarea acestui teatru de-a lungul anilor!
Îi mulțumesc echipei Teatrului „George Ciprian”!
Le mulțumesc sponsorilor, partenerilor, presei și tuturor artiștilor colaboratori!
LA MULȚI ANI, TEATRUL „GEORGE CIPRIAN”!
Gina Chivulescu, manager Teatrul ,,George Ciprian"

 

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

 1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
 2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
 3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
 4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
 5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
 6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
 7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
 8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
 9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
 10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
 11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
 12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
 13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
 14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
 15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
 16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.