INTERVIURI DENISA VĂSIOIU

Iubește să-și petreacă timpul liber la teatru, îi place să fie prezentă la orice activitate și să ajute când este nevoie.
Zâmbetul ei și glumele pe care le face nu lipsesc în nicio zi, dăruind din energia sa celor din jur. Voluntară a teatrului de aproape 2 ani, Denisa Văsioiu ne-a povestit câte ceva despre ea.
Reporter voluntar: Cine este Denisa în viața de zi cu zi?
Denisa Văsioiu: Câteodată nici eu nu știu în totalitate cine sunt, dar încerc să mă descopăr prin tot felul de activități. Sunt energică și plină de viață, dar am și momente când sunt extrem de introvertită. Îmi place să mă bucur de fiecare clipă la maximum și să-mi întrec limitele pentru a mă dezvolta.
Reporter Voluntar: Ne poți spune unul dintre momentele tale preferate din acest voluntariat?
Denisa Văsioiu: Fiecare moment la teatru este unic, dar dacă ar fi să aleg unul, acela sigur este festivalul ,,Săptămâna Teatrului Tânăr’’. Mi se pare că atunci suntem mai uniți ca niciodată, avem tot felul de ateliere interesante și petrecem foarte mult timp împreună. Fiecare festival a fost o experiență unică, cu râs și momente de neuitat, dar cel mai important pentru mine este primul festival la care am participat, deoarece a fost primul moment când m-am simțit parte dintr-o familie. Țin minte, când am dansat la conferință, că am avut foarte multe emoții, iar voluntarii m-au ajutat să le înfrunt. Este minunat când vezi mulți tineri plini de idei că încearcă să se dezvolte atât pe ei, cât și mediul din care fac parte.
Reporter Voluntar: Ce simți când intri pe ușile teatrului?
Denisa Văsioiu: Când intru pe ușile teatrului, mă simt acasă, o a doua casă plină de oameni minunați. Simt că totul are sens și că aici o să fiu înțeleasă. Am mai fost voluntară și în alte părți, dar teatrul a fost singurul loc unde m-am simțit eu, cu adevărat.
Reporter Voluntar: Cum te-a ajutat acest voluntariat să te dezvolți?
Denisa Văsioiu: Acest voluntariat a ocupat un loc foarte important în dezvoltarea mea ca om. Când am ajuns la teatru prima dată, eram o fire foarte introvertită și îmi era foarte frică să vorbesc, deoarece consideram că o să fie greșit ceea ce spun, însă teatrul mi-a arătat că orice idee este bună și că trebuie să vorbim fără teamă de eșec. Acum, după 2 ani de voluntariat aici, nu mai am temeri și spun cu voce tare orice îmi trece prin cap.
Reporter Voluntar: Ce oportunități ți s-au oferit pe parcursul voluntariatului la ,,Teatrul George Ciprian”?
Denisa Văsioiu: Consider că fiecare zi la teatru este o oportunitate de a învăța ceva. Am învățat să mă descurc în orice situație, am cunoscut o mulțime de oameni minunați și am avut ocazia de a discuta și cu actori, care mi-au arătat că sunt oameni, la fel ca noi. Prin ateliere, am făcut lucruri total ieșite din zona mea de confort, cum ar fi dansul sau fotografia. Am aflat că o fotografia este mult mai mult decât a face o poză, este o întreaga viziune în spatele unei simple poze. Pe scurt, teatrul m-a ajutat să văd viața cu alți ochi.
Reporter Voluntar: Ești destul de prezentă la activități. Îți este greu sa te împarți între liceu, viața personală și voluntariat?
Denisa Văsioiu: Încerc să fiu prezentă la cât mai multe activități, dar da, câteodată este greu, pentru că se pot suprapune cu alte lucruri, dar consider că, din moment ce faci ceva cu pasiune, toate lucrurile se așază de la sine. Și, mai important de atât, la teatru nu suntem presați să fim prezenți de fiecare dată, pentru că important este să ne placă ceea ce facem și să simțim că vrem să fim acolo și că avem ceva de învățat.
Reporter voluntar: Ionela Vlad
Machetă: Georgiana Pătrașcu
Material foto: Andrei Oană, Denisa Văsioiu, Ștefania Carpen

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

  1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
  2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
  3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
  4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
  5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
  6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
  7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
  8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
  9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
  10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
  11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
  12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
  13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
  14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
  15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
  16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.