INTERVIU TAVI COSTIN

A fost dintotdeauna înconjurat de lumea teatrului, un tânăr actor care prețuiește răbdarea, dar și un regizor dedicat pe deplin meseriei sale.
Tavi Costin revine la Teatrul „George Ciprian”, însă de data aceasta, în calitate de regizor cu spectacolul ,,Zeul Măcelului” pe care a reușit să-l transforme, cu ajutorul unei echipe tinere de actori, într-o poveste sinceră și actuală despre societate.
Reporter voluntar: Care a fost prima ta interacțiune cu teatrul?
Tavi Costin: Prima interacțiune cu teatrul a fost la o vârstă foarte fragedă, pentru că tatăl meu, fiind actor, am copilărit practic toată viața în teatru. Prima interacțiune pe care o țin minte legată de teatru este când aveam vreo 3 ani, la spectacolul ,,Însemnările unui nebun” și tatăl meu era bătut în scenă. Atunci m-am ridicat și am început să urlu și să țip: „Nu îl mai bateți pe tatăl meu!”
Reporter voluntar: De unde a pornit pasiunea pentru regie?
Tavi Costin: Cred că tot de acolo. Faptul că am crescut în teatru m-a format, într-un fel, fără să îmi dau seama, pe direcția asta.
Reporter voluntar: Care sunt lucrurile pe care ai fi dorit să le știi când ai debutat ca regizor? Ai vreun sfat pentru noua generație de regizori?
Tavi Costin: Răbdarea cred că este un lucru foarte important în această meserie. Un lucru la care eu nu m-am gândit când am debutat ca regizor, a fost faptul că oamenii sunt diferiți și fiecare om trebuie luat cum este el. Asta cred că le-aș spune tuturor: să aibă multă răbdare.
Reporter voluntar: Cum reușești să îmbini manageriatul cu actoria și regia? Există aspecte comune?
Tavi Costin: Reușesc destul de bine, pentru că doar cu asta mă ocup și tot timpul meu este dedicat acestor trei dimensiuni ale vieții mele. De asta reușesc, pentru că nu mă preocup cu nimic altceva, nu am niciun alt hobby, așa că doar asta fac și am timp să le fac pe toate.
Reporter Voluntar: Când auzim „Zeul Măcelului” avem senzația că pe scenă se vor duce adevărate lupte. Ce legătură are titlul cu spectacolul în sine?
Tavi Costin: Are o mare legătură, pentru că, într-adevăr, se vor duce niște lupte. Luptele sunt duse așa cum sunt duse și în vremurile noastre. Sunt lupte duse de oameni îmbrăcați la costume, îmbrăcați frumos, care sar unii la gâtul altora. Da, vor fi lupte pe scenă, doar că nu fizice, ci verbale.
Reporter Voluntar: Spectacolul „Zeul Măcelului” a avut parte de mai multe adaptări în țară, cu diferite distribuții. Cu ce crezi că se diferențiază această variantă de celelalte?
Tavi Costin: Diferența este dată de colegii mei care fac un lucru extraordinar și prin modul nostru sincer și adevărat în care am abordat această temă.
Reporter voluntar: Ai întâmpinat dificultăți pe parcursul montării acestui spectacol?
Tavi Costin: Nu, lucrul a fost unul foarte bun și, pe această cale, aș vrea să le mulțumesc colegilor mei: Denis Hanganu, Bianca Cuculici, Codrin Boldea, care a făcut și scenografia spectacolului, și Nicoletei Hâncu. Aș vrea să mulțumesc și Teatrului „George Ciprian”, care a fost și este în continuare alături de noi în acest demers artistic. Munca a fost una plăcută și nu, nu am întâmpinat niciun fel de problemă.
Reporter voluntar: Există vreun moment de care îți amintești cu drag din timpul repetițiilor?
Tavi Costin: Păi, toate momentele, adică nu am neapărat un moment de care să îmi amintesc. A fost o perioadă de lucru foarte plăcută, cu o echipă foarte strânsă și ne-am bucurat unii de alții. Deci, nu am neapărat un moment.
Reporter Voluntar: Poți să ne povestești despre planurile de viitor? Implică acestea o nouă colaborare cu Teatrul ,,George Ciprian"?
Tavi Costin: Da, asta în funcție de discuții și cum va fi primit acest spectacol. M-ar bucura foarte mult să mai montez ceva aici sau chiar să joc pe scena teatrului din Buzău, pentru că este un public pe care îl cunosc, este un public la care am mai jucat, un public cu care am mai avut legătură directă și este un oraș care îmi place. Este un public cu care mă simt foarte aproape și simt că și noi suntem aproape de ei, dar și ei de noi. Deci da, dacă se va mai ivi ocazia, cu mare drag aș vrea să revin.
Reporter voluntar: În final, cu ce mesaj dorești să plece publicul buzoian după vizionarea acestui spectacol?
Tavi Costin: Fiind un spectacol despre relații, cred că principalul lucru pe care vrem să îl spunem cu acest spectacol este că ar trebui să ne analizăm foarte bine pe noi înșine și să vedem, câteodată, că poate vina este la noi și nu la celălalt.
Reporteri voluntari: Georgiana Pătrașcu, Andreea Manea
Machetă: Georgiana Pătrașcu
Material foto: Tavi Costin, Georgiana Vlădoiu

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

  1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
  2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
  3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
  4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
  5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
  6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
  7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
  8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
  9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
  10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
  11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
  12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
  13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
  14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
  15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
  16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.