INTERVIU SÂMPETRU ELENA

Și-a dorit de mult timp să intre în grupul voluntarilor de la Teatrul ,,George Ciprian”, iar cu ajutorul ambiției și al dorinței a reușit. Ne bucură de fiecare dată cu prezența și energia ei, iubește să fie la teatru și să fie înconjurată de prieteni. A descoperit că fotografia este una dintre cele mai mari pasiuni ale ei.
Fotografiază aproape orice și ne-a spus că ,,Actorii sunt cele mai bune modele”. Dedicată și muncitoare, Elena Sâmpetru ne surprinde mereu cu câte ceva nou. Sunteți curioși să o cunoașteți și voi mai bine? Puteți afla mai multe despre ea din interviul următor:
Reporter Voluntar: Știm că ai fost fotografă la mai multe evenimente din oraș. Dar cine ești în viața de zi cu zi? Ce faci?
Elena Sâmpetru: Mă consider o persoană energică. Zilnic, pe lângă orele de la liceu, mereu încerc să descopăr încă ceva nou la mine și niciodată nu pot sta degeaba, trebuie să fac ceva sau să continui ce am început. Pe scurt, sunt foarte curioasă și energică. Îmi place să merg la voluntariate în timpul liber, să știu că acolo mereu voi avea ceva de făcut și clar îmi place să fac asta.
Reporter Voluntar: Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru fotografie?
Elena Sâmpetru: Fotografia mi-a plăcut de mult timp, dar nu am avut ambiție să încerc, până astă vară, când mi-am și cumpărat un aparat. Am stat și am învățat cum să editez și ceea ce înseamnă fotografia. Am făcut fotografii de stradă, portrete, fotografii teatrale, fotografii de concert, ședințe foto, diferite evenimente, fotografii de peisaj. M-am dezvoltat rapid, având ambiție pentru că îmi place acest lucru maxim.
Reporter Voluntar: Ce îți place cel mai mult să fotografiezi?
Elena Sâmpetru: Sincer, cel mai mult îmi plac fotografiile de concert, cele teatrale și fotografiile de stradă. Îmi place faptul că în ele regăsesc oamenii bucuroși de ceea ce fac. Expresiile lor sunt atât de wow când sunt pe scenă și simt tot, iar aici mă refer și la actori, dar și la cântăreți. Actorii sunt cele mai bune modele. Iar fotografia de stradă este o artă nevăzută de toți, pe care eu o găsesc și o transcriu în fotografiile mele.
Reporter Voluntar: Ce crezi că este important să știe o persoană care vrea să se apuce de fotografie?
Elena Sâmpetru: Sfatul meu este să fie curajoși când vor să facă fotografii și chiar dacă pozele nu ies perfect de la început, după puțină muncă și exersare vor avea rezultate minunate. Fotografia este o artă, dar și o parte de dezvoltare a ta prin care poți să arăți multe. Deci ia-ți un aparat și fă ceea ce îți place până vei ajunge exact unde îți dorești, poate chiar mai sus.
Reporter Voluntar: Cum ai ajuns să fii voluntar la Teatrul ,,George Ciprian”? Ce te-a făcut să-ți dorești să faci parte din acest colectiv?
Elena Sâmpetru: Știam de ceva timp de voluntariatul la teatru pentru că aveam prieteni voluntari și îmi povesteau câte activități fac împreună și cum sunt spectacolele de teatru. Mi-am dorit să ajung și eu voluntar, iar în perioada Festivalului ,,BUZĂU/IUBEȘTE/TEATRU” din vara anului 2022, am decis că vreau să fac parte din grupul de voluntari, unde am fost acceptată și m-am integrat foarte bine de atunci. Am participat la multe activități și am văzut foarte multe spectacole de teatru.
Reporter Voluntar: Venind foarte des la teatru, care este momentul de care îți aduci aminte cu cel mai mare drag?
Elena Sâmpetru: Toate momentele petrecute la teatru sunt preferatele mele, dar cel de care îmi aduc aminte cu mult drag e prima zi la voluntariat. Eu credeam că o să mă acomodez greu, chiar dacă sunt o persoană deschisă și interacționez bine cu cei din jur. A fost chiar mai bine decât mă așteptam, m-am împrietenit cu ceilalți voluntari și deja mă simțeam de parcă nu eram cea nouă. A fost foarte plăcut să văd că și ceilalți mă plac și de atunci facem treabă bună împreună.
Reporter Voluntar: Ai văzut foarte multe spectacole în cadrul voluntariatului. Sigur ai cel puțin unul care ți-a plăcut mult. Care este acela și de ce?
Elena Sâmpetru: Toate au fost spectaculoase, dar cel mai mult mi-a plăcut spectacolul ,,O viață, o șosetă, un vis și o mașină de scris”. Acest spectacol arată așa bine ceea ce se întâmplă în prezent, cum sunt oamenii, câte pot face ei dacă au pe cineva de încredere, cum poți să treci peste un trecut rece și să poți ajuta atâția oameni de unul singur. Pentru mine tot spectacolul a fost ca o lecție de viață.
Reporter Voluntar: Andreea Iordache
Machetă: Ștefania Carpen
Material foto: Elena Sâmpetru, Andrei Oană

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

  1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
  2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
  3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
  4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
  5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
  6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
  7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
  8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
  9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
  10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
  11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
  12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
  13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
  14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
  15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
  16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.