INTERVIU RAREȘ COPARIU

Un zâmbet, multă ambiție și prietenii pot face din voluntariatul în cadrul teatrului un loc care se simte ca acasă, cel puțin așa ne spune nouă voluntarul Rareș Copariu.
Teatrul i-a fost necunoscut, dar acum după mai mult de jumătate de an ca voluntar, el se bucură de fiecare experiență și interacțiune pe care are ocazia să o aibă. Dar acesta este doar începutul, mai multe despre el puteți urmări în cele ce urmează:
Reporter Voluntar: Cum te-ai descrie în câteva cuvinte? Cine este Rareș Copariu?
Rareș Copariu: Sincer eu m-aș descrie ca fiind o persoană destul de ambițioasă, perseverentă, dar și leneșă. Îmi place să îmi ajut prietenii și urăsc nedreptatea. Rareș este un băiat de aproape 15 ani, elev al liceului de arte "Margareta Sterian", care are multe visuri și care și-ar dorii să ajungă un actor de film.
Reporter Voluntar: Care a fost prima ta interacțiune cu teatrul și ce te-a influențat să devii voluntar?
Rareș Copariu: Prima interacțiune cu teatrul a fost la 8 ani, când am văzut la teatrul "George Ciprian" spectacolul "Peter Pan" și atunci mi-am zis: "wow vreau și eu să fac asta". Iar ca voluntar am văzut o emisiune și am rămas uimit de cum povesteau de conexiunile care se leagă și activitățile uimitoare pe care le aveau.
Rareș Voluntar: Ce ne poți spune despre pasiunile tale? Ți-ai descoperit noi pasiuni sau ți le-ai dezvoltat pe cele vechi?
Rareș Copariu: Despre pasiunile mele pot să vă spun că nu sunt chiar multe, dar ce fac vreau să fac cu suflet, să știu că iubesc acel lucru. Da, pot spune că mi-am descoperit noi pasiuni cum ar fi fotografia și mi le-am dezvoltat pe cele mai vechi.
Reporter Voluntar: Ce înseamnă teatrul pentru tine? Ce te-a impresionat cel mai mult legat de voluntariatul în cadrul acestuia?
Rareș Copariu: Teatrul pentru mine înseamnă o a doua casă. E locul unde plâng, unde râd, unde muncesc alături de cei mai grozavi oameni de pe planetă. M-au impresionat relațiile de prietenie care se formează în acest voluntariat. Marea familie pe care o formăm, faptul că dacă ești supărat va veni mereu cineva la tine și îți va spune: "Zâmbește, totul va fi bine și frumos".
Reporter Voluntar: Mădălina Negru
Machetă: Mădălina Negru
Material foto: Andrei Oană, Andreea Iordache

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

  1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
  2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
  3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
  4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
  5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
  6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
  7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
  8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
  9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
  10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
  11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
  12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
  13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
  14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
  15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
  16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.