INTERVIU IZABELA SCARLAT

Ne-a cucerit prin talentul ei și ne-a uimit cu fiecare reprezentație pe scena Teatrului ,,George Ciprian". Dedicarea cred că este cel mai mare și important atuu al ei. Iubirea față de artă se vede în fiecare moment, în fiecare poză, prin fiecare scenă pe care o joacă.
Voluntară a teatrului, dar și actriță a Trupei 3,14, Izabela Scarlat ne bucură și ne împarte mereu din energia pe care o are. Iza ne-a povestit mai multe despre experiențele din cadrul voluntariatului, dar și despre momentele în care a urcat pe scena teatrului.
Sunteți curioși cum a fost? Puteți afla mai multe din interviul următor:
Reporter Voluntar: Cum te-ai caracteriza în câteva cuvinte? Ce ne poți spune despre tine?
Izabela Scarlat: Pot spune că sunt o persoană ușor timidă, dar odată ce ajungi să mă cunoști sunt foarte prietenoasă, energică, optimistă și chiar răbdătoare. Sunt dedicată și plină de inițiativă, ador arta, îmi place să îmi împărtășesc ideile cu alți oameni, să întâlnesc persoane noi, cât și să leg prietenii cu ele.
Reporter Voluntar: Știm că ești membră a trupei de teatru 3,14 și ai jucat pe scena Teatrului ,,George Ciprian” și nu numai. Cum te-ai simțit?
Izabela Scarlat: Prima oară când am jucat pe o scenă, a fost pe cea a festivalului ,,Ideo Ideis”. A fost o experiență unică din toate punctele de vedere, poate una dintre cele mai frumoase, deoarece aici am legat foarte multe prietenii. Într-adevăr emoțiile au fost mai mari pe scena Teatrului ,,George Ciprian”, deoarece majoritatea publicului a fost format din oameni pe care îi văd zi de zi, fie colegi, fie părinți, fie chiar profesori, dar cu toate acestea am trecut peste și mereu am avut grijă să ne iasă spectacolul diferit.
Reporter Voluntar: Am văzut cât de bine ai jucat în spectacolul ,,Brainstorm”. Cât de grele și solicitante au fost repetițiile?
Izabela Scarlat: Perioada de dinaintea spectacolelor a fost foarte solicitantă și puțin alarmistă, cel puțin în perioada vacanțelor, deoarece trebuia să venim în fiecare zi la repetiții, fapt care nu m-a deranjat, dar era puțin stresant pentru că nu ne mai ieșeau anumite scene, evident din cauza oboselii. Pentru momentul meu, am avut foarte mult de repetat. Deși pare ușor ceea ce fac, nu a fost deloc așa. Am avut nevoie de foarte mult exercițiu și curaj, abilități pe care le-am dobândit pe parcursul repetițiilor.
Reporter Voluntar: Consideri că voluntariatul la teatru a fost un factor important în dezvoltarea ta profesională? Interpretările actorilor și modul în care au pus în scenă spectacolele te-au ajutat să înveți lucruri noi?
Izabela Scarlat: Cu siguranță experiența de voluntar al Teatrului ,,George Ciprian” m-a ajutat enorm în a învață lucruri noi, cum ar fi gestionarea emoțiilor din culise sau chiar de pe scenă, cât și în dezvoltarea mea profesională. Văzând atâtea piese, împărțind o mulțime opinii cu alți oameni și aflând câteva tips and tricks-uri de la marii actori care au jucat pe scena teatrului, pe care la rândul meu le-am folosit, nu aș fi avut cum să nu învăț câte ceva nou, fapt pentru care sunt extrem de recunoscătoare.
Reporter Voluntar: Fiind o actriță în devenire, care dintre spectacolele văzute la teatru a fost preferatul tău și de ce?
Izabela Scarlat: Cred că spectacolul meu preferat a fost și este ,,Opera de trei parale”, pentru că le cuprinde pe toate. Costumele, machiajul, actorii, monologurile muzicale, cartoanele pe care le-au folosit actorii cu diferite mesaje, cu trimiteri de la o acțiune la alta sau cu melodii, totul a fost minunat, de la începutul spectacolului, până la finalul acestuia.
Înaintea spectacolului, nu am vrut să îmi fac niciun fel de așteptări și nu am știut exact despre ce este vorba, pentru că am vrut sa fiu surprinsă, iar la finalul acestuia, am rămas fără cuvinte. Nu am știut niciodată că există un musical atât de bun. Sincer, dacă aș putea, l-aș mai vedea de minim 100 de ori și știu că niciodată nu m-aș plictisi, chiar dacă este același fir narativ.
Reporter Voluntar: Care este amintirea ta preferată de la teatru?
Izabela Scarlat: Cred că amintirea mea preferată de la teatru este aceea când am jucat pentru prima oară la Buzău, pentru că a fost o nouă experiență, care m-a ajutat să mă dezvolt, să aflu cine sunt eu cu adevărat.
Reporter Voluntar: Andreea Iordache
Machetă: Alex Călărașu
Material foto: Ștefania Carpen, Andrei Oană, Izabela Scarlat

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

  1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
  2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
  3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
  4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
  5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
  6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
  7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
  8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
  9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
  10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
  11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
  12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
  13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
  14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
  15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
  16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.