INTERVIU GRAMA REBECA

O fărâmă de artă se află în fiecare dintre noi, iar la rândul nostru o dezvoltăm în moduri diferite și unice. Cu ajutorul voluntariatului în cadrul teatrului, ne bucurăm să vi-o prezentăm pe tânăra artistă în devenire, Rebeca Grama. O fată de 16 ani ce caută să își dezvolte latura artistică, fie prin instrumente sau pictură și cel mai cunoscut pentru noi, prin voluntariat.
De am reușit să vă stârnim câtuși de puțin curiozitatea despre ce viziune au tinerii artiști, vă invităm să i-o descoperiți pe a ei, descrisă cu multe amănunte și entuziasm:
Reporter Voluntar: Cine este Grama Rebeca? Și de unde atâta energie pentru toate lucrurile pe care le faci?
Grama Rebeca: Consider că Grama Rebeca este o persoană artistică, nonconformistă, ce iubește să se piardă prin piesele de teatru, apoi să se bucure de spectacolele puse în scenă. O persoană ce analizează totul înainte de a acționa, o persoană ce pentru ea nu există "nu" și alege să își depășească limitele pentru a arăta frumosul în artă și ceea ce face. O persoană ce încearcă să iasă mereu din zona de confort.
Reporter Voluntar: Cum arată o zi din viața ta? Ne poți spune activitățile care îți plac cel mai mult?
Grama Rebeca: O zi din viața mea poate să fie descrisă cu substantivul "muncă"; îmi place să scriu poezii, să particip la fel și fel de activități, să creez haine, lucruri simple în teorie, dar în practică sunt dificile. Sau o zi din viața mea poate să mai înceapă cu entuziasmul de a veni la teatru pentru a socializa cu grupul de voluntari și pentru a vedea spectacolele de teatru.
Reporter Voluntar: Care este momentul pe care nu îl poți uita din cadrul voluntariatului la teatru?
Grama Rebeca: Un moment din cadrul voluntariatului care nu poate fi uitat de mine este în perioada "Buzău Iubește Teatrul", chiar ultima zi de festival, când s-a jucat "Opera de trei parale". Pot spune că perioada festivalului a fost o săptămână grea pentru mine, atunci a fost și când am intrat în grupul de voluntari. De ce? Păi, mi-a fost greu să mă integrez ce este drept, persoane noi pentru mine.
,,Opera de trei parale" a fost sincer cireașa de pe tort, m-a făcut să descopăr fotografia, iar pe lângă asta m-a lăsat cu un confort, simțindu-se de parcă eu chiar făceam parte din spectacol pe personajul "Macky Șiș".
Reporter Voluntar: Nu ești doar un simplu voluntar, la unele spectacole faci poze, de unde a început această pasiune? Iar pe langă aceasta, am aflat că ai și alte pasiuni, cum ar fi cântatul la anumite instrumente, de unde asemenea alegere?
Grama Rebeca: Această pasiune, fotografia, a început chiar în perioada "Buzău Iubește Teatrul". Nu știam cu ce se mănâncă, nici nu știam să închid aparatul, pe bune, mi-a fost pusă camera în mână și mi s-a zis să mă destind. Am decis să rămân fotograf deoarece îmi place să arăt totul din perspectiva mea și cum mă pot juca în timpul editării.
Cântatul la instrumente a fost ceva de când eram mică să fiu sinceră, a început prin simplul fapt că bunicul meu mi-a dat o vioară și am renunțat la ea din prima, apoi peste ceva timp m-am întors la acest instrument ṣi am descoperit că este special. Îmi plac notele pe care le poate atinge și cât de mult mă pot exprima prin ea.
Reporter Voluntar: Când ai decis că vrei să ajungi în grupul voluntarilor de la teatru? Cum te-ai simțit când ai reușit să te alături lor?
Grama Rebeca: Mi-am dorit să ajung voluntar al Teatrului din 2019, nu știam unde trebuia să merg ca să fiu, nu știam ce trebuie să fac aşa că am tot amânat sau ceream ajutorul pe ici, pe colo. Mereu mi-a plăcut arta, este un domeniu în care am copilărit fără sa vreau, să ajung să mă destind, iar spectacolele de teatru mereu mi s-au părut interesante, cu un aer aparte pe care voiam să-l "gust". Sunt de părere că teatrul a rămas cu același frumos învechit.
M-am simțit de minune, un sentiment "delicios" de bun, voluntarii de la teatru mi se par foarte diferiți în pasiuni, stil vestimentar, iar acest lucru contează, contează pentru că așa poți învăța lucruri de la persoanele de la care nu te aștepți.
Reporter Voluntar: Elena Sâmpetru
Descriere: Mădălina Negru
Machetă: Georgiana Pătrașcu
Material foto: Rebeca Grama, Andrei Oană

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

  1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
  2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
  3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
  4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
  5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
  6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
  7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
  8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
  9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
  10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
  11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
  12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
  13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
  14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
  15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
  16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.