INTERVIU GIOABĂ IOANA

La mulți celui mai tânăr voluntar fotograf al teatrului! De ziua ei de naștere, i-am pregătit o mică surpriză cu interviul ce urmează:
Echipa voluntarilor de la Teatrul „George Ciprian” se poate mândri cu o serie de fotografii de excepție realizate de fotografi tineri, elevi la liceele din Buzău!
De data acesta vom cunoaște mai îndeaproape unul dintre voluntarii mai mici, dar nu nou în grup, „copilul nostru”, cum ne place să o alintăm! Face parte din grupul de voluntariat al Teatrului de la vârsta de 14 ani și suntem bucuroși să o avem în familia noastră și să învățăm ceva nou de la ea de fiecare dată. Trebuie să mărturisim că după fiecare eveniment așteptăm cu nerăbdare fotografiile ei pentru a vedea cu ce ne mai uimește. Desigur, și voi îi puteți vedea fotografiile pe pagina noastră.
Încă nu știți despre cine vorbim?
Ea este Ioana Gioabă, dar vă lăsăm pe voi să descoperiți mai multe lucruri despre ea din interviul următor!
Reporter Voluntar: Toată lumea te știe drept o fotografă foarte bună. Dar cine ești tu în viața de zi cu zi?
Ioana Gioabă: În viaţa de zi cu zi sunt o persoană energică, sociabilă. Îmi place mult să relaţionez cu persoanele din jurul meu şi să mă implic în cât mai multe activităţi în timpul liber. Fotografia face parte, bineînţeles, din aceste activităţi despre care vorbeam, fiind o pasiune care mă relaxează şi mă ajută să mă deconectez de la ritmul cotidian.
Reporter Voluntar: Știm că ești o voluntară veche a Teatrului ,,George Ciprian". Cum ai aflat despre acest voluntariat? Ce te-a atras pentru a te înscrie?
Ioana Gioabă: Am aflat de această oportunitate prin intermediul Festivalului ,,Săptămâna Teatrului Tânăr", în toamna anului 2021. Alegerea de a rămâne voluntar în continuare, după terminarea festivalului, a fost una foarte uşoară, datorită oamenilor minunaţi pe care i-am întâlnit acolo, dar şi a faptului că atunci mi-am dat seama că teatrul mă face fericită.
Reporter Voluntar: Suntem curioși, cum ai descoperit pasiunea pentru fotografie?
Ioana Gioabă: Voluntariatul la Teatrul „George Ciprian” a scos la suprafaţă multe lucruri bune, printre care şi pasiunea pentru fotografie, pe care am început să o iau mai mult în serios acum aproximativ un an şi jumătate.
Reporter Voluntar: La fiecare spectacol ai niște fotografii foarte reușite. Este fotografia teatrală preferata ta sau te îndrepți mai mult spre alt tip de fotografie?
Ioana Gioabă: Fotografia teatrală este unul dintre tipurile mele preferate de fotografie, dar îmi place să explorez stiluri noi de fiecare dată când am ocazia. Consider că cel mai important este să te regăseşti în fotografiile tale și de aceea încerc stiluri cât mai diferite.
Reporter Voluntar: Participi la foarte multe activități de voluntariat și în afara celor de la teatru. Cum reușești să le faci pe toate?
Ioana Gioabă: Cred că cel mai important este faptul că voluntariatul este una din activităţile extraşcolare care mă face cu adevărat fericită, şi de asemenea mă ajută foarte mult să mă dezvolt. De aceea, timpul meu liber este ocupat, în mare parte, de acesta, astfel încât să pot să mă implic cât mai activ la activităţi.
Reporter Voluntar: În viitor te vezi urmând fotografia sau vrei să te îndrepți către alt domeniu?
Ioana Gioabă: Chiar dacă în viitor voi urma, probabil, o altă carieră, fotografia va rămâne pasiunea mea. Spun asta deoarece acest hobby pe care încerc să îl duc la un nivel cât mai înalt s-a integrat, uşor, uşor în viaţa mea.
Reporter Voluntar: Care este amintirea ta preferată, momentul care ți-a plăcut cel mai mult în cadrul teatrului?
Ioana Gioabă: Fiecare moment petrecut la teatru este special pentru mine: aplauzele de la sfârşitul spectacolelor, chipurile fericite ale oamenilor care trec pragul teatrului, dar mai ales momentele petrecute alături de echipa de voluntari, echipă pe care eu o consider o a doua familie. Toate acestea mă determină să spun că de fiecare dată când merg la teatru, plec de acolo cu amintiri frumoase.
Reporter Voluntar: Andreea Iordache
Machetă: Andreea Iordache
Material foto: Ioana Gioabă

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

  1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
  2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
  3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
  4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
  5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
  6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
  7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
  8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
  9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
  10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
  11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
  12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
  13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
  14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
  15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
  16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.