INTERVIU CRISTI MARTIN

Îl cunoaștem ca fiind duhul din "Lampa lui Aladdin" și mai nou, ca numeroase personaje în noul spectacol al teatrului George Ciprian și anume "Operele complete ale lui Shakespeare".
Îndrăgit de cei mici și admirat de cei mari, Cristi Martin, actorul care își pune tot sufletul în prestanță de pe scenă și reușește să stârnească adesea aplauze, ne-a prezentat ce înseamnă rolul unui actor și importanța teatrului.
Vă întrebați ce alte surprize ne mai pregătește? Vi-l prezentăm cu mare drag în cele ce urmează!
Reporter voluntar: Publicul buzoian vă poate vedea atât în premiera Teatrului George Ciprian, "Operele Complete ale lui Shakespeare", cât și într-un spectacol care este deja foarte îndrăgit, și anume “Lampa lui Aladdin”. Cum a fost pentru dumneavoastră revenirea de la un personaj dintr-un spectacol pentru copii la acest personaj care se adresează publicului matur?
Cristi Martin: Un personaj de teatru este un personaj de teatru, nu există personaj pentru copii, personaj pentru adulți, sau personaj pentru bătrâni. Nu, un rol este un rol. Fiecare rol pe care îl jucăm, îl jucăm ca o piesă de teatru în sine, nu ne gândim că este un spectacol pentru copii, sau spectacol pentru adulți. Deci, ca să îți răspund la întrebarea ta, nu este nicio distracție, este doar un alt rol.
Reporter voluntar: Care a fost primul aspect care v-a atras la acest proiect?
Cristi Martin: Primul aspect care m-a atras la acest proiect este faptul că în acest spectacol joc o mulțime de roluri din opera lui Shakespeare, am niște colegi absolut minunați, o regie extraordinară și spectacolul în sine, scriitura în sine, este cu totul și cu totul ceva special. De aceea invit pe toată lumea la teatru, pentru că o să vadă un Shakespeare jucat altfel.
Reporter voluntar: Având în vedere că este o satiră a pieselor lui William Shakespeare interpretate într-o formă comică, cât de haioase sau de dificile au fost repetițiile?
Crisiti Martin: Repetițiile nu sunt dificile atâta timp cât îți place ceea ce faci. Bine, au fost momente mai grele, de exemplu, cum ar fi pentru mine, mai ales momenetle de dans, că sunt și momente de dans, de balet. Sunt momente foarte amuzante în piesă, sunt situații foarte amuzante. Această satiră este de fapt o satiră asupra societății în care trăim în momentul de față, cumva văzută această lume prin ochii operei lui Shakespeare.
Reporter voluntar: În opinia dumneavoastră, care este mesajul pe care acest spectacol îl transmite și de ce este important ca publicul să-l vadă?
Cristi Martin: Spectacolul, exact cum spuneam și mai devreme, transmite un fel de candoare asupra lumii, o candoare asupra lui Shakespeare și trage cumva un semn de alarmă asupra nepăsării, cumva, care își face apariția încet-încet în lumea noastră, din anumite aspecte ale ei. De ce să vină lumea la teatru? Lumea să vină la teatru pentru că este frumos să vii la teatru, pentru că lumea are nevoie de teatru. De ce la piesa aceasta? Este o piesă haioasă, bună, inteligentă, amuzantă, unde lumea o să se simtă foarte foarte bine și publicul chiar o să participe la un moment dat, într-o anumită măsură. Nu vă spun mai mult.
Reporteri Voluntari: Mădălina Negru, Andreea Manea
Machetă: Ștefania Carpen
Material foto: Theodor Tudose, Andrei Oană

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

  1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
  2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
  3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
  4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
  5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
  6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
  7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
  8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
  9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
  10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
  11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
  12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
  13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
  14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
  15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
  16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.