INTERVIU COPARIU RAREȘ

La doar 15 ani a devenit campion național la kickboxing. După multe antrenamente, mult efort, dar şi ambiție presărată cu talent a reușit să câștige medalia mult visată!
Care este rețeta succesului și cum a ajuns să practice acest sport, aflăm chiar de la campionul nostru: Rareṣ Copariu, un tânăr ce a demonstrat că totul este posibil.
Reporter voluntar: Care este povestea din spatele pasiunii tale pentru kickboxing ?
Rareș Copariu: Bună întrebare... Povestea din spatele kickboxului este următoarea: când aveam cam 7 ani văzusem o emisiune unde era invitat maestrul Voicilași, dar din cauza faptului că era mai departe de casă sala dânsului, am ajuns pe mâna maestrului Dan Mihalache. Inițial am mers acolo să învăț doar partea de box și pentru a slăbi, dar era în sală un băiat care practica deja kickboxul și eram uimit de ce lovituri pot exista și am început și eu să lovesc și cu piciorul. Din păcate, nu a durat foarte mult, doar un an. Dar în anul 2021 m-am reapucat de k1 la o altă sală mai aproape de casă. Mergeam doar pentru a face sport, nicidecum pentru competiții sau performanță, dar am început să îl iubesc cu adevărat. Voiam meciuri, voiam cupe, voiam titluri, dar știam că mai am mult de muncă până atunci. Atunci am ajuns la maestrul Oancea Aurelian care a văzut potențial în mine și alături de dânsul și de maestrul Dan Mihalache am ajuns aici.
Reporter voluntar: De când te-ai apucat de kickboxing credeai că vei ajunge să ocupi un loc pe podium ?
Rareș Copariu: Nu, nu mă așteptăm nici măcar odată că eu voi urca pe un podium în acest sport. Doar puteam visa și acel vis a devenit realitate.
Reporter voluntar: Ne poți spune si nouă cum sunt antrenamentele ?
Rareș Copariu: Antrenamentele nu sunt neapărat grele, dar sunt intense. Nu se pot compara cu antrenamentele din alte sporturi. În acest sport disciplina și respectul sunt totul. În sala de antrenament ne purtăm respect, dar în cele 2 ore ,,murim în sală”, muncim până nu mai putem.
Reporter voluntar: În ce fel te-a ajutat să te dezvolți acest sport ?
Rares Copariu: În primul rând, eu mersesem la o sală de k1 pentru a slăbi. Eram un copil chiar gras, dar mă tot uitam pe YouTube la nume mari din acest sport. De exemplu, Andy Huge sau Alex Bublea, și îmi ziceam că vreau să ajung exact ca ei și am început să slăbesc, apărând și rezultate. Eu eram, și încă sunt, un copil destul de introvertit, dar acești oameni minunați, precum maestrul Oancea, cărora le datorez toate premiile mele, m-au ajutat să trec peste timiditate și le sunt recunoscător.
Reporter voluntar: La ce competiții ai participat și dacă ai un top personal ?
Rareș Copariu: Am participat până la acest moment doar la 3 competiții și 4 meciuri, competițiile fiind ,,Cupa Buzăului", ,,Cupa trofeul Dacic", ,,Campionatul Național", dar nu pot zice că am un top personal.
Reporter voluntar: Cum a fost experiența de a reuși să obții locul 2 la Naționala de Kickboxing?
Rareș Copariu: Experiența acesta a fost unică. Fiind prima experiență de genul acesta, a fost și destul de emoționantă, deoarece eu nu mă așteptăm să obțin un astfel de titlu. Îmi amintesc de faptul că eram speriat înaintea meciului, dar mi-am adus aminte ce a spus maestrul: ,,frica este în toți, dar câștigă cel care reușește să o depășească” și am reușit.
Reporter voluntar: Ce ai învățat din această experiență ?
Rareș Copariu: Am învățat că nimic nu este imposibil. Când vreodată mă așteptam eu să ajung Vice campion! Dar am reușit acest lucru, deci eu am descoperit că nimic nu este imposibil.
Reporter voluntar: Ce titluri mai vrei să câștigi ?
Rareș Copariu: Eu tot visez ca într-o zi să ajung să câștig ,,k1 Grand Prix", marea piramidă de la Tokyo, unde au ajuns doar cei mai buni 16 din lume. Dar mai am foarte mult de muncă. Cu toate acestea, în viitorul apropiat, sper să câștig cupa ,,Judgement day".
Reporter Voluntar: Mădălina Vlad
Machetă: Rebeca Grama, Ștefania Carpen
Material foto: Rareș Copariu

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

  1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
  2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
  3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
  4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
  5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
  6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
  7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
  8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
  9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
  10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
  11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
  12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
  13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
  14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
  15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
  16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.