Actoria este pasiunea sa și în fiecare spectacol jucat a dovedit cât de mult ii place acest lucru. În anul 2018 a câștigat premiul de debut la Gala Premiilor UNITER cu rolul „Laertes”,din spectacolul „Hamlet” al teatrului Metropolis.
Este pasionat de muzica, de scenografie și de cinematografie. Este vorba de Codrin Andrei Boldea, scenograful spectacolului „Zeul Măcelului”, de Yasmina Reza și interpretul unui rol în acesta.
Reporter voluntar: Cum a luat ființă echipa pentru acest spectacol, „Zeul Măcelului”, de Yasmina Reza? Cum te-ai alăturat acesteia?
Codrin Boldea: Pe Tavi nu îl cunoșteam, iar cu Bianca am fost colegi de generație, iar ea m-a propus pe mine, că aș fi o varianta bună pentru rol. Așa m-am întâlnit cu Tavi. Am stat de vorba și am rămas în această echipă.
Reporter voluntar: V-ați înțeles ca o echipa, chiar dacă nu v-ați întâlnit zilnic pentru repetiții?
Codrin Boldea: Da, ne-am înțeles foarte bine, pentru că nucleul acestei echipe este format din același an. Adică eu, Denis Hanganu, Bianca Cuculici și Nicoleta Hâncu, mai ales că eu și Nico jucăm împreună de 7 ani la teatrul Metropolis și, pe lângă asta, ne-am ,,legat” între noi și ne știm foarte bine.
Reporter voluntar: Cum a fost să fii și actor și scenograf în același timp? Acest lucru a făcut să fie mai ușor sau mai dificil pentru tine? Codrin Boldea: A fost foarte greu, pentru că am avut două lucruri de făcut în același timp și câteodată am avut momente în care am simțit că nu fac bine niciun lucru și am avut și capul în 15 mii de părți, dar acum, când am ajuns la Buzău și am reușit să mă adun pe ultima sută de metri și când am văzut decorul fizic pe scenă, am zis că e foarte bine și m-am relaxat. Și așa am putut să mă bucur și de repetiții fără stres.
Reporter voluntar: Ce ne poți spune despre
personajul pe care îl joci? Ce mesaj ne-ar transmite spectacolul?
Codrin Boldea: Eu joc un tată care are doi copii și este relaxat, degajat, spre deosebire de mama, soția mea, care este foarte riguroasă și foarte atentă la orice detaliu, iar de aici vine și conflictul din casă. El este un păciuitor, vrea să rezolve conflictele, vrea să le aplaneze. De învățat este că știe să treacă peste conflicte mai ușor și arată această latură omenească și firească, de altfel. Spectacolul arată iubirea părinților, la ce cote poate atinge iubirea unui părinte. Noi, de obicei, ne imaginăm părinții că sunt iubitori, că ne dau de mâncare, că ne îngrijesc, dar iubirea aceasta poate avea și o latura mai urâtă.
Reporter voluntar: Puțini știu că ai cochetat, la un moment dat, și cu muzica. Ai fost toboșar în mai multe trupe. Aceasta este încă o pasiune sau un simplu hobby pentru tine? Încă mai cânți?
Codrin Boldea: Cânt din clasa a 9-a și atunci am avut prima mea trupă. Muzica este constantă în viață mea, dar mereu pe planul doi. Pe primul rămâne actoria. Muzica este un hobby, am o trupa nouă de aproape un an și cântăm, sperăm cât mai curând să cântăm și pentru lume.
Reporter voluntar: În spectacolul „Zeul Măcelului”, de Yasmina Reza, ce așteptări ai de la publicul buzoian? Cum crezi că o să fie?
Codrin Boldea: Sper să le placă foarte mult și să empatizeze cu situația. S-ar regăsi în discuțiile și apărarea acestuia pentru copii, ca în spectacol, pentru că părinții au mereu conflicte cu ei, chiar dacă se întâmplă ceva rău sau nu, dar tocmai la final își dau seama că e greșit cum au gestionat situația pe moment.
Reporter voluntar: Elena Sâmpetru
Machetă: Ștefania Carpen
Material foto: Codrin Boldea, Ștefania Carpen, Andrei Oană, Andreea Iordache