INTERVIU ANDREI OANĂ

Doar cu un aparat foto și multă pasiune, tot ce vezi cu ochii poate deveni artă. Cel puțin asta ne-a demonstrat voluntarul Andrei Valentin Oană prin fotografiile sale, pe care cel puțin noi le îndrăgim și le așteptăm după fiecare eveniment.

V-ați întrebat până acum cum a ajuns el la această pasiune sau ce înseamnă să ai atât rolul de voluntar cât și de fotograf? Dacă da, înseamnă că am reușit să vă facem curioși, iar chiar acum tragem cortina și vi-l prezentăm pe cel care ne inspiră prin pasiune și ne binedispune prin felul său de a fi:

Reporter Voluntar: Ești cunoscut pentru profesionismul cu care realizezi fotografiile. Dar cine este Andrei Oană, cel din spatele camerei?

Andrei Oană: Andrei Oană este o combinație dintre artă și ambiție.Pentru mine fotografia este artă, iar arta este viață.

Reporter Voluntar: Ce părere ai despre spectacolele de la teatru și de voluntari, atât din poziția de voluntar cât și de fotograf?

Andrei Oană: Spectacolele mi-au deschis o altă viziune legată de oameni și acțiunile lor, iar partea de fotografie s-a împletit perfect cu acestea. Încă de când am început să fiu voluntar, am simțit acel sentiment de ,, acasă", locul unde mă simt eu însumi și înconjurat de oameni buni.

Reporter Voluntar: Consideri că ți-ai îmbunătățit tehnicile de fotografiere de la începutul voluntariatul și până acum?Cum te-a ajutat fotografia teatrală?

Andrei Oană: Fotografia teatrală m-a ajutat să surprind emoțiile actorilor. Am învățat să fiu mai controlat pe lumină, pe detalii, dar și pe expresivitatea fotografiei.

Reporter Voluntar: Știm că pentru tine fotografia este mai mult decât o pasiune.De ce ai ales fotografia și cum ai descoperit această pasiune?

Andrei Oană: Încă de când eram mic aveam obiceiul să fotografiez tot ce prind. După ce mi-am luat primul meu aparat foto, am simțit că pot face din fotografie ceva ce să-mi aducă un viitor.

Reporter Voluntar: Ce planuri ai pentru viitor? Implică acestea teatrul sau fotografia?

Andrei Oană: Planuri mele pentru viitor încă nu sunt 100% stabilite, dar în principiu o să merg în continuare pe partea de fotografie, o să-mi deschid propria firmă, propriul studio și să ajung undeva sus.

Reporter Voluntar: Care a fost cel mai semnificativ moment pentru tine din cadrul teatrului? Când ai simțit că aparții acestui voluntariat?

Andrei Oană: Fiecare moment la teatru a fost semnificativ, dar cel mai mult a fost Festivalul „Săptămâna Teatrului Tânăr” ediția a 8-a, unde chiar am simțit că fac parte din familia de la teatru.

Reporter Voluntar: Ce sfaturi le-ai da celor începători în domeniul fotografiei?

Andrei Oană: Sfatul meu pentru cei ce vor să pornească pe acest drum este să nu renunțe niciodată, căci primele 10000 poze sunt cele mai urâte, deoarece este nevoie de continuă dezvoltare.

Reporter Voluntar: Mădălina Negru

Machetă: Mădălina Negru

Material Foto: Andrei Oană

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

  1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
  2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
  3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
  4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
  5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
  6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
  7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
  8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
  9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
  10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
  11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
  12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
  13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
  14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
  15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
  16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.