INTERVIU ALEXANDRA HANGANU

Din scaunul spectatorului în a-și exprima emoțiile și trăirile pe scenă,ca tânăr actor, voluntara Alexandra Hanganu ne-a prezentat cu multă pasiune demersul ei în a deveni actriță și cum teatrul i-a influențat viața și viziunea.
Aplauze, zâmbete și priviri curioase, priviți în ceea ce urmează un interviu pe cinste:
Reporter voluntar: Cine este persoana din spatele cortinei? Ne poți da câteva detalii despre tine?
Alexandra Hanganu: În spatele cortinei… nu cred că pot să spun exact cine sunt în momentul de față. Încă încerc să mă descopăr, să aflu cine sunt, ce vreau să fac și ce îmi face plăcere. Însă pot spune că acum sunt deschisă către lucruri noi și că sunt mai ocupată ca oricând, și, deși poate fi puțin obositor uneori, asta îmi face mare plăcere.
Reporter voluntar: Știm că faci parte din Trupa 3,14. Ce te-a determinat să intri în lumea teatrului?
Alexandra Hanganu: Sincer, totul a început cu un serial care îmi plăcea prin clasa a 4-a. A fost primul la care am căutat actorii și behind-the-scenes, și de atunci am rămas complet fascinată de lumea actoriei. Cred că acela a fost momentul în care am știut în subconștient că asta îmi doresc să fac și a fost un moment important pentru mine, deoarece înainte de asta nu m-a mai interesat nicio altă carieră în mod serios. Totuși, a mai durat câțiva ani până am realizat cu adevărat că vreau să îmi transform pasiunea pentru filme și seriale în ceva mai mult. Cam pe atunci am aflat și de trupă și am știut că trebuie să merg la casting.
Reporter voluntar: Care este spectacolul de teatru în care te-ai regăsit? Te vezi jucându-l in viitor?
Alexandra Hanganu: Deși nu știu cât de mult m-am regăsit în acesta “mot a mot“, spectacolul care m-a marcat e de departe “Deșteptarea Primăverii” , jucat pe scena Teatrului Mic din Bucuresți. Nu am știut că teatrul poate avea un impact atât de mare asupra mea până în acel moment (chiar dacă, trebuie să recunosc, nu văzusem foarte multe spectacole până atunci). M-a uimit expresivitatea actorilor si emoția transmisă atât de tare încât am știut că trebuie să merg să îl văd a 2-a oară, auzind că e posibil să fie ultima reprezentație. Ar fi o onoare să îl joc într-o zi, dacă s-ar ivi ocazia, însă nu știu dacă l-aș putea aduce la un nivel similar cu cel în regia lui Vlad Cristache.
Reporter voluntar: Ce impact a avut asupra ta prima apariție scenică?
Alexandra Hanganu: Prima dată când am urcat pe scenă, în cadrul festivalului “Ideo Ideis” de vara trecută, am avut o mulțime de emoții. N-o să uit niciodată cum stăteam pe scenă cu spatele la spectatori în timp ce aceștia intrau în sală și încercam să trag aer în piept ca să mă liniștesc. Am învățat multe de atunci, cum ar fi să vorbesc tare și clar și să fiu conștientă de toate mișcările pe care le fac, pentru că fiecare dintre ele contează. Pot spune și că am început să mă obișnuiesc cu jucatul în fața unui public. Simt că îmi scad emoțiile din ce în ce mai mult cu fiecare reprezentație, ceea ce mă bucură enorm, pentru că mă ajută să fiu prezentă în moment. Și sunt recunoscătoare pentru tot ce am învățat, pentru că toate aceste lucruri m-au ajutat să fiu mai confortabilă în fața oamenilor, să mă exprim liber și să nu îmi fie frică să fiu eu.
Reporter voluntar: Consideri că experiența din cadrul teatrului te ajută în dezvoltarea ta ca tânăr actor? Cum reușești să-ți gestionezi timpul între voluntariat, teatru și prieteni?
Alexandra Hanganu: Voluntariatul la Teatrul “George Ciprian” mi-a oferit șansa de a vedea lumea teatrului cu alți ochi. Este incredibil să pot descoperi ce înseamnă un spectacol din punct de vedere organizatoric. De asemenea, aici am putut să cunosc o mulțime de oameni minunați și să întâlnesc actorii după lăsarea cortinei. Peste acestea se mai adaugă și interacțiunile cu spectatorii și cred că toate acestea mă ajută să evoluez prin informațiile și experiențele câștigate prin intermediul lor. Cât despre gestionatul timpului… uneori poate fi puțin dificil. Încerc să nu neglijez nicio activitate, dar uneori acest lucru înseamnă, din păcate, 1-2 ore de somn mai puțin. Însă fiecare lucru în care sunt implicată înseamnă mult pentru mine, pentru că mă ajută să devin o versiune mai bună a mea și cred că merită sacrificiul. De asemenea, ieșirile cu prietenii, deși puțin mai rare în această perioadă, nu și-au pierdut importanța în programul meu.
Reporter voluntar: Unde te vezi peste 10 ani? Face teatrul parte din viitorul tău?
Alexandra Hanganu: Peste 10 ani mă văd căutând în continuare experiențe noi. Abia aștept să văd unde mă va duce viitorul, însă știu sigur că teatrul va rămâne parte din viața mea. În perioada de când fac parte din trupă, perioadă în care am avut oportunitatea să mă descopăr enorm atât ca actriță, cât și pe plan personal, am realizat că nu voi putea să renunț la actorie. Îmi doresc, totuși, ca în viitor să mă mut pe partea de actorie de filme, deoarece, deși nu am avut foarte multe interacțiuni cu ea, mereu m-a atras. Filmele bune au avut întotdeauna un impact puternic asupra mea, aș putea zice că adesea chiar mai puternic decât teatrul fizic și îmi doresc să ofer oamenilor aceleași trăiri și emoții.
Reporter voluntar: Alexandra Pătrașcu
Machetă: Ștefania Carpen
Material foto: Ștefania Carpen, Denis Săraru

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

  1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
  2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
  3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
  4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
  5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
  6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
  7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
  8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
  9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
  10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
  11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
  12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
  13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
  14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
  15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
  16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.