INTERVIU ADRIAN PĂDURARU

A descoperit pasiunea pentru teatru încă din copilărie. Îi plăcea să fie pe scenă, să se facă ascultat, fără să-și dea seama că acesta ar putea fi viitorul lui. Și-a continuat studiile în domeniul actoriei și a reușit să devină cunoscut și apreciat pentru tot ceea ce face.
A jucat atât în filme, cât și în spectacole de teatru, impresionând de fiecare dată cu interpretările lui. Joacă în noul spectacol al Teatrului ,,George Ciprian”, ,,William Shakespeare – Opere Complete”, iar noi am reușit să discutăm mai multe despre această premieră cu el.
Vă invităm să-l descoperim împreună pe Adrian Păduraru!
Reporter Voluntar: Știu că ați absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București. Ce v-a atras către acest domeniu? Cum ați descoperit pasiunea pentru actorie?
Adrian Păduraru: Am descoperit-o în clasa a II-a când am fost făcut fals pionier deși nu aveam încă vârsta. Era o organizație pentru elevi cu un spectacol pe o scenă a unui teatru de vară și mi-a plăcut foarte tare faptul că erau câteva sute de oameni care mă ascultau. Cam acesta a fost primul moment în care m-am gândit că aș putea fi actor, fără să știu ce înseamnă asta.
Reporter Voluntar: În spectacolul ,,Operele lui Shakespeare" sunteți în mare parte vocea naratorului, dar sunteți și personaj în anumite scene. Cum se îmbină cele 2 roluri?
Adrian Păduraru: E un personaj care și joacă. Deci un personaj care e narator și care și joacă, e un singur personaj, nu sunt două. Altfel, fiecare dintre noi facem multe roluri în spectacolul acesta, așa că ele se îmbină foarte frumos și e foarte plăcut pentru un actor să poată juca în chei diferite. E un spectacol în care de la o prezentare cvasi-științifică, mergem către comedie, către dramă și uneori către tragedie. E plăcut pentru un actor să fie cât mai diferite solicitările din scenă.
Reporter Voluntar: Ținând cont că sunt prezentate majoritatea operelor lui Shakespeare, cu care ați rezonat cel mai bine?
Adrian Păduraru: Cu ,,Hamlet”! N-am jucat niciodată ,,Hamlet” așa că e o revanșă a istoriei vieții mele pe scenă (zâmbește). Da, probabil că ,,Hamlet” îmi place cel mai mult din tot. Și poate că și ,,Richard al II-lea”, dar despre ,,Richard al II-lea” se vorbește doar într-o transmisiune ca de meci de fotbal.
Reporter Voluntar: Care este amintirea preferată din timpul repetițiilor?
Adrian Păduraru: Repetiția de astăzi! Îți aduci aminte mereu de lucrurile cele mai apropiate. Repetiția de astăzi a fost una foarte plăcută, ca de altfel întreg parcursul repetițiilor, dar nu cred că asta este neapărat foarte important. Foarte important este ca efectul repetițiilor să se vadă în sală și pentru spectatori să fie plăcută reprezentația, chiar dacă pentru noi repetițiile n-ar fi fost plăcute, dar au fost!
Reporter Voluntar: Ce ați putea spune spectatorilor despre ,,Operele lui Shakespeare"? La ce să se aștepte?
Adrian Păduraru: În primul rând, ar fi bine, în spiritul personajului meu din spectacol, să le citească. A citit cineva operele lui Shakespeare sau măcar a văzut un film? Da, au văzut. Să se aștepte la ce e mai puțin de așteptat! E un spectacol surprinzător și amuzant. Sigur, pentru cine a citit Shakespeare. Cine n-a citit, o să afle.
Reporter Voluntar: Știm că nu este primul spectacol în care jucați la Teatrul ,,George Ciprian". La ce feedback vă așteptați din partea publicului buzoian?
Adrian Păduraru: Nu este doar o declarație așa pentru că va fi văzută de oameni care vin la spectacol, însă e un public foarte bun la Buzău. Se cunoaște că există aici un teatru, se cunoaște că există festival de film și teatru, e o obișnuință a contactului cu arta care chiar se vede în sală. E un public foarte bun pentru că în același timp e participativ, dar și selectiv, oameni care se vede că au văzut teatru și mai bun și mai puțin bun, deși teatru mai puțin bun nu există. E un singur fel de teatru, cel bun. Cel care nu e teatru bun, nu e teatru. Mă aștept la reacții calde și nuanțate. Acum nu spunem un lucru nou, publicul nu există. Există oameni, individualități care se adună în sală și formează publicul. Nu există ceva uniform, dar sunt, e adevărat, cred că mai mult de zece ani de când am făcut primul spectacol aici, ,,Visul unei nopți de iarnă”, și la fiecare reprezentație e o bucurie! Și sala e foarte frumoasă!
Reporter Voluntar: Ce le-ați putea spune spectatorilor despre ,,Operele lui Shakespeare"? La ce să se aștepte?
Adrian Păduraru: Veniți să vedeți spectacolul acesta. E bun și pentru referatele cu Shakespeare de la liceu. Măcar aflați despre ce e vorba! Iarăși, e jumătate glumă. Mă rog, trei sferturi glumă, restul e serios. E un spectacol amuzant, pe niște teme care sunt chiar profunde și până la urmă cred că lucrurile importante în viață nu trebuie spuse neapărat de pe soclul unei statui, pot fi spuse și în glumă și chiar cred că au șanse mai mari să ajungă la public. Așa cum zicem, dacă o să vă placă, o să le spuneți și prietenilor despre spectacol și după ce îl vor vedea și ei, o să vă rămână în continuare prieteni.
Reporter Voluntar: Andreea Iordache
Machetă: Ștefania Carpen
Material foto: Andrei Oană

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

  1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
  2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
  3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
  4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
  5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
  6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
  7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
  8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
  9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
  10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
  11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
  12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
  13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
  14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
  15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
  16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.