Informații generale

INFORMAȚII GENERALE

Teatrul „George Ciprian”, fondat în 1995 în Buzău, este primul teatru de proiecte finanțat de stat din România. Ca teatru de proiect, nu avem o trupă stabilă, doar personalul tehnic și administrativ fiind angajat permanent, în timp ce artiștii (actori, regizori, scenografi, designeri etc.) sunt contractați pe bază de proiect, conform legii dreptului de autor. Această formă de organizare este flexibilă, modernă și occidentală, majoritatea teatrelor din Marea Britanie, de exemplu, funcționând astfel.
Ne aflăm în centrul vieții culturale a Buzăului, producând și organizând spectacole care se adresează întregii familii, precum și activități culturale variate ce își propun să implice comunitatea locală. Festivalurile pe care le organizăm anual și turneele spectacolelor noastre au contribuit la prestigiul teatrului la nivel național.
În prezent ne dorim să oferim mai mult sprijin artiștilor emergenți din România și din străinătate și să ne extindem conexiunile internaționale.

OBIECTIVE
  • Să implicăm populația Buzăului în viața culturală prin activități diverse și de înaltă ținută artistică în spații convenționale și neconvenționale (e.g. prin producția și găzduirea unor spectacole de calitate, prin sprijinul oferit teatrului licean din Buzău, prin organizarea de serate literare și muzicale etc.).
  • Să promovăm orașul Buzău prin producțiile noastre (invitate la festivaluri de prestigiu din România și din străinătate) și prin organizarea propriilor noastre festivaluri naționale și internaționale.
  • Să sprijinim artiștii emergenți din România și din străinătate și să dezvoltăm concomitent un public de adolescenți și adulți tineri.
  • Să stabilim parteneriate strategice cu operatori culturali din România și din străinătate.