Informații generale

INFORMAȚII GENERALE

Teatrul „George Ciprian”, fondat în 1995 în Buzău, este primul teatru de proiecte finanțat de stat din România. Ca teatru de proiect, nu avem o trupă stabilă, doar personalul tehnic și administrativ fiind angajat permanent, în timp ce artiștii (actori, regizori, scenografi, designeri etc.) sunt contractați pe bază de proiect, conform legii dreptului de autor. Această formă de organizare este flexibilă, modernă și occidentală, majoritatea teatrelor din Marea Britanie, de exemplu, funcționând astfel.
Ne aflăm în centrul vieții culturale a Buzăului, producând și organizând spectacole care se adresează întregii familii, precum și activități culturale variate ce își propun să implice comunitatea locală. Festivalurile pe care le organizăm anual și turneele spectacolelor noastre au contribuit la prestigiul teatrului la nivel național.
În prezent ne dorim să oferim mai mult sprijin artiștilor emergenți din România și din străinătate și să ne extindem conexiunile internaționale.

OBIECTIVE
 • Să implicăm populația Buzăului în viața culturală prin activități diverse și de înaltă ținută artistică în spații convenționale și neconvenționale (e.g. prin producția și găzduirea unor spectacole de calitate, prin sprijinul oferit teatrului licean din Buzău, prin organizarea de serate literare și muzicale etc.).
 • Să promovăm orașul Buzău prin producțiile noastre (invitate la festivaluri de prestigiu din România și din străinătate) și prin organizarea propriilor noastre festivaluri naționale și internaționale.
 • Să sprijinim artiștii emergenți din România și din străinătate și să dezvoltăm concomitent un public de adolescenți și adulți tineri.
 • Să stabilim parteneriate strategice cu operatori culturali din România și din străinătate.

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

 1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
 2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
 3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
 4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
 5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
 6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
 7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
 8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
 9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
 10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
 11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
 12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
 13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
 14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
 15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
 16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.