Festivalului Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B – ediția a IV – a

 

A patra ediție a Festivalului Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B se pregătește de start

 BANNER

 

Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B, primul eveniment dedicat exclusiv teatrului independent la Buzău, a ajuns la cea de-a patra ediție, care se va desfășura în perioada 26 septembrie – 2 octombrie. Spectacole excelente de comedie, un eveniment special Focus Ion Băieșu, show-uri de improvizație, spectacole pentru copii și alte evenimente vor avea loc, pentru publicul buzoian.

afis festival comic 7bFestivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B aduce spectatorilor, și la a patra ediție, o serie de evenimente speciale și premiere, iar unul dintre acestea este Focusul Ion Băieșu. Dramaturgul buzoian va reveni ”acasă” prin intermediul unei expoziții în premieră absolută, ce va fi deschisă pe toată durata festivalului, în foaierul Teatrului George Ciprian. Vor fi expuse obiecte ce i-au aparținut dramaturgului, printre care mașina de scris pe care a folosit-o, ediții princeps ale unora dintre cărțile sale, fotografii din arhiva familiei și altele. Evenimentul va culmina luni, 30 septembrie, de la ora 17.00, cu o întâlnire-eveniment cu regizorul Radu Băieșu, fiul dramaturgului, și va continua cu vizionarea episodului ”Tanța și Costel – În gară la Medgidia” (1966), cu Octavian Cotescu și Coca Andronescu, din serialul de televiziune realizat după scrierile dramaturgului. Intrarea la acest eveniment va fi liberă.

De asemenea, în cadrul Galei de premiere a COMIC 7 B, din 1 octombrie, ora 19.00, spectatorii vor avea ocazia să vadă ”Experimentul”, după textul dramaturgului buzoian, spectacol de teatru ce va încheia Focusul Ion Băieșu.

 

 

Ca la fiecare ediție, este o bucurie să reușim să aducem spectatorilor buzoieni evenimente și premiere de excepție, realizate de teatrele independente. Le mulțumim spectatorilor și ne dorim ca și la această ediție să umple sălile și mulțumim instituțiilor care susțin festivalul – Primăria Buzău, Teatrul George Ciprian și Consiliul Județean,” spune actorul Cristi Martin, inițiatorul și directorul festivalului.

 

 

FUNERALIILECOMIC 7 B debutează în forță și cu mult umor și la ediția a patra, cu spectacolul ”Cum se face 2 – Funeraliile doamnei Pompoiu”, în distribuția căruia spectatorii îi vor vedea pe atât de cunoscuții Cătălina Grama (Jojo), Octavian Strunilă, Paul Ipate și Alexandru Conovaru (26 septembrie, ora 19.00).

 

Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie Comic 7 B ne-a arătat că ne putem bucura și ”acasă” de teatru, improvizație, evenimente stradale și spectacole pentru copii. Acest festival de comedie, ajuns deja la cea de-a patra ediție, este bine-venit pentru că trebuie să mai și zâmbim, să ne amintim că viața este mult mai frumoasă atunci când zâmbești. Sunt sigur că vom simți acest lucru la fiecare spectacol din cadrul festivalului. Dragi buzoieni, vă invit să vă luați prietenii, rudele, colegii și să veniți la teatru în săptămâna 26 septembrie - 2 octombrie! Este o ocazie bună să ne deconectăm și să uităm de grijile cotidiene,” a spus Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu.

 

La COMIC 7 B vor veni mulți actori cunoscuți, pe scenă sau în juriu, printre care: Victoria Cociaș, Maria Obretin, Andrei Duban, Iulian Ilinca, Nicodim Ungureanu, Victoria Dicu sau George Constantinescu. De asemenea, în cadrul secțiunii Teatru, spectatorii vor avea ocazia să participe la încă o premieră: spectacolul ”Lemon”, venit din patria teatrului, Grecia. Spectacolul va avea subtitrare în limba română.

afis program comic 7bMiercuri, 2 octombrie, de la ora 12.00, la sala teatrului George Ciprian, copiii sunt așteptați să se delecteze cu spectacolul ”Ursul păcălit de vulpe”, după povestea lui Ion Creangă.

Spectacolele de teatru se joacă la sala Teatrului George Ciprian, iar întreg programul festivalului poate fi consultat pe pagina de Facebook a festivalului, https://www.facebook.com/comic7b/.

La spectacolele de teatru, biletele costă 35 lei (27 sept – 1 oct.), 50 de lei la ”Cum se face 2” în perioada de pre-sale – adică până în 20 septembrie, după care, 60 lei - , iar abonamentele costă 120 de lei (abonamentele nu sunt valabile la spectacolul din 26 septembrie) și pot fi cumpărate de la sediul și agenția Teatrului George Ciprian, de la numărul de telefon 0723 429 264 și de pe www.mystage.ro.

Trupa IDIOT va face din nou un show original de improvizație, așteptat de public în fiecare an, la Casa Berarilor, în 27 septembrie, de la ora 21.00. Biletele la improvizație costă 15 lei și se pot achiziționa înainte de spectacol.

Festivalul COMIC 7 B promovează an de an producțiile independente de calitate, umorul de excepție, creația artistică interdisciplinară și multiculturalitatea – pe scurt, conceptul de artă modernă deschisă unui public cât mai larg.

Festivalul Internațional de Teatru Independent de Comedie COMIC 7 B este organizat de Asociația Bulevardul Culturii, în parteneriat cu Primăria Municipiului Buzău, Teatrul George Ciprian și Consiliul Județean Buzău.

Sponsori: iCredit, BCR, Winmarkt, Jidvei, Lucsor Buzău, Lions Club International Buzău, Birou Notarial Vasile Victor & Asociații

Parteneri: Muzeul Județean Buzău, Casa Berarilor, Centrul Județean De Cultură Și Artă Buzău

Parteneri media: Radio România Cultural, Campus Media, Opinia Buzău, Buzău Media, TV Sud Est, Radio BUZZ, www.theLavenderist.com

 

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

 1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
 2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
 3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
 4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
 5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
 6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
 7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
 8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
 9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
 10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
 11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
 12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
 13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
 14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
 15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
 16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.