DORIAN

DORIAN – SPECTACOL DE DANS CONTEMPORAN

Un spectacol realizat de Asociația Culturală Control N, București

Dorian_afis_preview

Cu: George Albert Costea

Regia și coregrafia: Oana Răsuceanu

Video: Iulia Rugină, Dan Adrian Ionescu, Mizdan, Adrian Câmpean, Alma Cazacu

Decor: Dan Adrian Ionescu

Muzica originală: Mihai Dobre

Light Design: Alin Popa

Producător: Ana Agopian

Durata: 1 h  (fără pauză)

Spectacolul se construiește plecând de la o premisă pe cât de absurdă, pe atât de puternică și de imposibil de ocolit: sârșitul lumii va veni în 24 de ore. La ora 8.00.

Dorian află vestea de la știri și decide să petreacă ultimele 24 de ore la el acasă, singur, așa cum își trăiește viața zi de zi. Spectacolul este construit pe juxtapunerea dansului contemporan cu proiecții multimedia. Jocul creat între mișcarea fizică, reală, concretă, construită sub ochii spectatorului și imaginile surprinse în proiecțiile video duce către descoperirea trecutului și prezentului din viața lui Dorian.

„Prin dans, imagini video și muzică, fără niciun cuvânt rostit, DORIAN este, de fapt, înainte de orice, o poveste despre cuvinte. Cele pe care nu le spunem niciodată și pe care atunci când ne facem curaj să le spunem, dacă ne facem vreodată curaj pentru asta, e deja puțin prea târziu.” (Oana Răsuceanu)

„Mai departe de faptul că este un spectacol creat de o echipă interdisciplinară de artiști (super provocator!) și că pentru mine este o premieră de a face un one man show de dans (să văd cum oi supraviețui!), Dorian este omul prins ca într-o cursă de șoareci în propria viață, dar care are șansa să uite trecutul, să-l dea naibii de viitor și să nu aibă așteptări... și gata… poate fi fericit! (oare?)”, actorul-dansator George-Albert Costea despre interpretarea rolului lui Dorian.

Oana Răsuceanu semnează conceptul, regia și coregrafia spectacolului Dorian.

„Prin dans, imagini video și muzică, fără niciun cuvânt rostit, Dorian este, de fapt, înainte de orice, o poveste despre cuvinte. Cele pe care nu le spunem niciodată și pe care atunci când ne facem curaj să le spunem, dacă ne facem vreodată curaj pentru asta, e deja puțin prea târziu.”

După ce a semnat regia și scenariul a trei lungmetraje (Love Building, Alt Love Building și Breaking News – alfat în post-producție), Iulia Rugină povestește despre experiența de regie în cadrul spectacolului Dorian: ”Dorian a însemnat pentru mine o ieșire din zona de confort pe care mi-a oferit-o uneori cinema-ul: cadrul A + cadrul B dau povestea C și emoția D. La Dorian povestea e emoție pură. Punctul A e și punctul D. A fost un altfel de drum, printre imagini, fără rândurile de caiet dictando pe care am învățat să scriu”.

Detalii pe www.controln.ro.

Spectacolul va fi prezentat în București, Timișoara, Craiova și Ploiești.
Nu rata DORIAN – spectacol de dans contemporan.