CRONICĂ DE SPECTACOL – Despărțiți în dragoste. Muncă sau noroc?

Despărțiți în dragoste. Muncă sau noroc?

Spectacolul „Despărțiți din dragoste” în regia lui Marius Gâlea se desfășoară într-un decor alcătuit din câteva elemente. Cea mai importantă este banca, martor al momentelor de îndoială prin care trec personajelor, al clipelor de renunțare, de bucurie și de iubire. Să-i spunem iubire, cel puțin la nivel declarativ.

Un felinar aprins îi spune spectatorului că pe-nserate sentimentele se-împărtășesc mai ușor. Un felinar e un clar de lună, iar personajele sunt sentimentale, exaltate, simpatice.

Nemaiputând face față deznădejdii, nebuniei, disperării, superficilității proprii, Sandu Alexandrescu vrea să-și pună capăt zilelor. Numai că, aflat pe punctul de a lua „o pauză” de la viață, este surprins de către fostul său coleg de liceu, Mișu Mihăilescu.

Mișu îi ascultă povestea și îi dă sfaturi, îi deschide ochii spre frumos. Îl sfătuiește să se îndrăgostească.

Diferența socială dintre cei doi camarazi se poate observa cu ochiul liber. Sandu este tipul omului de succes, pe când Mișu este ghinionistul filosof. Mișu mărturisește că a muncit zi și noapte, a luptat pentru visul său din răsputeri, a crezut în forțele lui. În schimb, Sandu, cel căruia îi era greu să depună efort, să facă sacrificii, a devenit cea mai proastă versiune a sa. Amândoi sunt însă nefericiți.

Cei doi privesc problemele din unghiuri diferite, iar asta schimbă imaginea de ansamblu.

Mișu se confruntă cu o criză conjugală. Nu-și mai iubește soția, de care ar vrea să divorțeze, și are o amantă. Din acest moment cei doi bărbați și Ileana pornesc într-o adevarată aventură, cea a căutării partenerului perfect.

Spectacolul „Despărțiți din dragoste” arată cât de înșelător e omul, cât de repede se răzgândește, cum își schimbă starea de spirit și trece brusc de la agonie la extaz.

Punere în scenă încântătoare, cu actori care au duh comic, „Despărțiți în dragoste” aduce zâmbetul pe chipul spectatorilor.

 

Alexia-Maria Olteanu, clasa a X-a F, C.N. „Mihai Eminescu” Buzău

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

  1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
  2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
  3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
  4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
  5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
  6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
  7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
  8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
  9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
  10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
  11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
  12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
  13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
  14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
  15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
  16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.