Criterii de jurizare concurs ,,Viața s-a mutat pe internet”

Criterii de jurizare:

 

 1. Secțiunea DESENE:
 2. Originalitate
 3. Respectarea temei
 4. Relația dintre titlu și lucrare (text și imagine) – acolo unde există un titlu

TOATE lucrările din secțiunea DESENE vor fi publicate în volumul proiectului (cu excepția cazurilor în care ne-au fost trimise imagini descărcate de pe Internet). Premiile vor consta în alocarea spațiului în volum:

 • Premiul cel mare (2 desene): coperțile
 • Premiul I: desene pe o pagină întreagă
 • Premiul II: desene pe o jumătate de pagină
 • Premiul III: desene pe un sfert de pagină

Formatul cărții va fi suficient de mare pentru a permite redarea clară a tuturor desenelor. 

Participanții la secțiunea DESENE au fost contactați deja în privat (pe mail și telefonic – dacă numărul de telefon a fost furnizat) pentru a ne trimite o variantă a desenelor scanată corespunzător (minim 600 dpi) și acordul parental pentru publicare semnat de un părinte/tutore legal prin intermediul formularului online: https://forms.gle/ZAiQexiALgtbgBmF6. În cazul în care nu dispuneți de un scanner, vă rugăm să ne trimiteți desenele pe adresa teatrului prin curier rapid (teatrul va suporta costurile de curierat). Dacă nu vom primi o variantă scanată corespunzător, putem decide să nu publicăm desenul sau să îl publicăm la o dimensiune mai mică din cauza calității tehnice reduse! Termen limită: 19 iunie.

 

 1. Secțiunea povești:

Juriul a stabilit cinci criterii:

 • Adecvarea la temă (20 p)
 • Corectitudinea exprimării (20 p)
 • Creativitate (20 p)
 • Coerență (20 p)
 • Originalitate (20 p)

În primă fază, membrii juriului vor acorda punctaje independente. În a doua etapă, juriul se va reuni pentru a discuta posibilele diferențe de punctaj. Se va face, apoi, media punctajelor și se va realiza un clasament (strict intern) al poveștilor. În ordinea clasamentului, vom include în volum câte povești vor încăpea în limita de pagini.

Atât la secțiunea DESENE, cât și la secțiunea POVEȘTI, juriul va ține cont de categoria de vârstă a participanților: școală primară, gimnaziu și liceu.

Rezultatele selecției la ambele categorii vor fi anunțate pe 24 iunie.

Întrucât toate desenele și toate poveștile vor fi publicate ONLINE, pe site-ul teatrului, îi rugăm de toți participanții care nu au împlinit încă 16 ani să ne trimită acordul parental semnat de un părinte/tutore legal prin intermediul acestui formular: https://forms.gle/ZAiQexiALgtbgBmF6. Dacă preferați, puteți veni să îl completați personal la sediul teatrului sau să ni-l trimiteți prin curier rapid.