Concursul de povești și desene ,,Viața umană s-a mutat pe internet” a ajuns la final!

Felicitări tuturor elevelor și elevilor care au participat la concursul „Viața s-a mutat pe Internet”! Apreciem creativitatea voastră și faptul că ați scris, indiferent dacă materialele trimise au fost selectate sau nu! Toate rezultatele au fost anunțate privat prin e-mail. În plus, veți fi contactați telefonic (apel sau SMS) pentru a ne asigura că ați aflat rezultatul. Din cauza legislației privind datele personale, nu putem publica listele cu numele câștigătorilor, având în vedere că nu toată lumea ne-a trimis încă acordul parental semnat. Ne dorim să publicăm toate poveștile și desenele voastre online, pe site-ul Teatrului „George Ciprian”, indiferent de rezultatul selecției, dar putem face acest lucru DOAR dacă primim acordul parental semnat!! 

Toți câștigătorii vor primi un volum tipărit imediat ce acesta va fi gata!

 

Secțiunea POVEȘTI:

Au fost selectate poveștile trimise de 24 din cei 49 de participanți (dacă ați trimis două povești, ele au fost jurizate în bloc). S-a ținut cont de trei categorii de vârstă: școala primară, gimnaziu și liceu. 

Juriul secțiunii POVEȘTI a fost format din doamnele profesoare Iulia Lazăr (Colegiul Național „B.P. Hasdeu” Buzău), Aura Pipeaua (Liceul de Arte „Margareta Sterian” Buzău) și Cristina Tudorancea (Colegiul Economic Buzău). Criteriile de jurizare pentru ambele secțiuni sunt disponibile aici.   

 

Secțiunea DESENE:

Din 75 de desene înscrise în concurs, 73 vor fi publicate în carte. În funcție de premiul obținut, li se va aloca un spațiu mai mare sau mai mic (premiul cel mare - coperțile, premiul I - pagină întreagă, premiul II - jumătate de pagină, premiul III - un sfert de pagină). 

Jurizarea secțiunii DESENE a fost realizată de artista vizuală Delia Popa, reprezentantă a organizației ArtCrowd. S-a ținut cont de trei categorii de vârstă: școala primară, gimnaziu și liceu. 

În afara jurizării, 2 desene au fost selectate de Teatrul „George Ciprian” pentru a fi publicate pe o pagină întreagă datorită originalității și relevanței lor pentru tema propusă (un desen din categoria „școala primară” și unul din categoria „liceu”).

 

Criteriile de jurizare pentru ambele secțiuni sunt disponibile aici

 

Info importante:

 

1) Avem neapărată nevoie de toate desenele SCANATE corespunzător (minim 600 dpi). Dacă elevii nu au posibilitatea să le scaneze, desenele pot fi trimise prin curier/poștă la adresa Teatrul „George Ciprian”, Aleea Castanilor nr. 1, cod poștal 120248, Buzău, Jud. Buzău (costurile vor fi acoperite de teatru) sau pot fi aduse personal la sediul teatrului. Fotografiile nu se acceptă. Dacă nu vom avea un desen scanat la rezoluție mare, putem decide să nu îl publicăm, sau să îl publicăm la dimensiuni reduse comparativ cu premiul obținut.

2) Dacă elevii au sub 16 ani, nu putem publica desenul și povestea cu numele lor decât dacă primim acordul parental semnat olograf de un tutore legal. 

Desenul și acordul parental pot fi trimise în format digital prin formularul online (https://forms.gle/1aB7AM3rpC79xGuC6) sau pot fi trimise în format fizic pe adresa teatrului / aduse la sediul teatrului până la data de 6 iulie.

 

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

 1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
 2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
 3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
 4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
 5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
 6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
 7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
 8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
 9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
 10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
 11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
 12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
 13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
 14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
 15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
 16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.