CINA DE ADIO

CINA DE ADIO

de Alexandre de la Patelliere și Matthieu Delaporte
regia: Răzvan Săvescu
cu: Ecaterina Ladin, Gheorghe Ifrim și Mihai Călin

© FOTO: Petru Ivu

© FOTO: Petru Ivu

Pe 5 aprilie 2017, Teatrul „George Ciprian” sărbătorește 21 de ani de la primul gong! De ziua noastră, vă așteptăm la spectacolul CINA DE ADIO - miercuri, 5 aprilie, ora 19:00, la sala Teatrului „George Ciprian”.
Informații despre bilete: 0740496561.


Descriere:
Prietenii adevarați sunt greu de găsit.
Prietenii adevărați sunt aceia care iți stau alături în cele mai întunecate momente, pentru ca sunt gata sa înfrunte umbrele împreună cu tine. Și îți sunt alături în cele mai frumoase momente pentru ca nu le este teamă să te vadă strălucind.
Însă pentru fiecare înseamnă... altceva.
Pentru Pierre si Clotilde Lecour, un cuplu de parizieni intelectuali, prietenii, mai ales cei pe care îi ai de mult timp, nu mai sunt ce erau pe vremuri. Viața te schimbă și fiecare evoluează în felul lui. Așa constată că își petrec prea mult timp, seri, vacanțe cu prieteni cu care nu mai au nimic de împărțit.
Și pentru ca în oraș a apărut o modă interesantă, numită “cină de adio”, creată special pentru această situație delicată de niște minți „luminate” ,se hotărăsc să organizeze și ei un astfel de eveniment pentru prietenii de care vor să scape.
Pe scurt, la o cină de adio îi copleșești pe invitați cu cadouri, mâncăruri fine, vinuri vechi, de regulă chiar din anii în care s-au născut, le răscolești cele mai frumoase amintiri din momentele bune petrecute împreună, pentru ca pe urmă să nu mai ai nicio remușcare că nu le mai răspunzi la telefon.
Însă, alegându-l pe cel mai vechi prieten al lor, Antoine Royer, pentru acest ritual caraghios, nu realizează că lucrurile o pot lua complet razna. O seară plăcută în familie cu prietenii e pe cale să se transforme într-o catastrofă domestică de dimensiuni planetare și un comic irezistibil.
În stilul binecunoscut al autorilor Alexandre de la Patelliere și Matthieu Delaporte, cei care ne-au încântat cu inteligenta comedie „Prenumele”, personajele noastre trebuie sa facă față unui șir de revelații devastatoare și dezvăluri cel puțin delicate pe care prietenia lor le-a ținut bine ascunse până astăzi. Rezultatul este cel așteptat. Un șuvoi de bună dispoziție și hohote de râs despre ce înseamnă cu adevărat prietenii și cum să scapi de ei.