FEST. Săptămâna Teatrului Tânăr –  EDIȚIA a VIII – a | 29 SEPTEMBRIE – 3 OCTOMBRIE 2021

 EDIȚIA a VIII - a

29 SEPTEMBRIE - 3 OCTOMBRIE 2021

 

Punem orașul în mișcare cu 5 zile de festival de teatru tânăr!

Teatrul „George Ciprian” Buzău, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, organizează în perioada – cea de-a VIII-a ediție a Festivalului SĂPTĂMÂNA TEATRULUI TÂNĂR.

Evenimentul, devenit deja un reper cultural al Buzăului, își propune să scoată în evidență noua generație de artiști, fie că vorbim de actori, regizori sau scenografi. Timp de 5 zile vom oferi publicului iubitor de teatru spectacole în care vedeta este tânărul actor.

 

Spectacolele se adresează tuturor categoriilor de vârstă.

Bilete online: https://www.teatrulgeorgeciprian.ro/calendar.php

 

 

________________________

 

PROGRAM

MIERCURI, 29 SEPTEMBRIE, ORA 19.00

➡️ de Neil LaBute, regia Silviu Debu

Cu: Anca Dumitra, Lucian Ionescu, Andreea Alexandrescu, Anghel Damian

Teatrul de Comedie, București
1h 50min (fără pauză)

Regia: Silviu Debu

Scenografia: Clara Pop

Video design: Ioana Pashca și Mihai Bogaciu

Light design: Ioana Pashca

Cât de departe poți merge în speranța că vei fi acceptat, apreciat, iubit? De cele mai multe ori, foarte departe. Iar dacă persoana de care te îndrăgostești are o imagine care corespunde cu normele de frumusețe acceptate de societate, e foarte ușor să te lași condus de instinct și să ajungi să fii pus(ă) în situații absurde pe care să nu mai poți (sau să nu mai vrei?) să le conștientizezi. Într-o perioadă în care imaginea contează parcă mai mult decât oricând, spectacolul ne amintește „cât de obsedați putem fi câteodată de exteriorul lucrurilor, de forma lor”. (Silviu Debu)

___________________________________

 

JOI, 30 SEPTEMBRIE, ORA 19.00

*

de Daniel Chirilă
Cu: Paul-Ovidiu Coșovanu, Tiberiu Enache, Alex Cătănoiu
Regia: Daniel Chirilă
Scenografia: Daniela Drăgulescu
Muzica: Paul-Ovidiu Coșovanu, Tiberiu Enache, Alex Cătănoiu

Dragi ascultători, bună dimineața! Ascultați acum prima emisiune a zilei, transmisă în benzile de unde scurte de 31, 41 și 49 de metri, pe frecvențele de 9660, 7165 și respectiv 5985 kilohertzi. Suntem pe 19 august, ziua în care URSS lansează Sputnik 5, cu cățeii Belka și Strelka, 40 de șoareci, 2 șobolani și o varietate de plante la bord, cunoscută și ca ziua în care a fost inventat CD-ul. Anul 1881 – anul în care un meteorit lovește pământul, la câțiva kilometri de Odesa, Ucraina; anul în care România este proclamată regat; anul în care s-a născut Jurjac. Și de aici urmează o mică poveste cântată despre cine a fost, cine este și cine va fi acest Jurjac, micul mare geniu român cunoscut ca: festival, stradă, compozitor și om de cultură. Îndeplinirea datoriei. În realizarea acestui lucru, se cuprind şi bunătatea şi loialitatea, cinstea, corectitudinea, exactitatea. Să ne facem cu toţii datoria şi lumea îşi va recăpăta sensul ei suprem.

Durata: 1h (fără pauză)

*spectacolul face parte din proiectul „Poveștile României”, fiind încorporat în programul Teatrului de Animație Țăndărică – „Teatru în școli”

________________________________

 

 

VINERI, 1 OCTOMBRIE, ORA 19.00

text și regie Mimi Brănescu

Cu: Denisa Irina Vlad, Gabriela Codrea, Adela Lazăr, Ioana Dragoș Gajdo, Sorin Ionescu, Richard Balint, Pavel Sîrghi
Teatrul „Regina Maria”, Oradea - Trupa „Iosif Vulcan”
1h 30min. (fără pauză)

Regia: Mimi Brănescu

Scenografia: Oana Cernea

Light design și muzica originală: Șerban Ionescu

După moartea soțului ei, Marina pornește la drum hotărâtă să se răzbune pentru fiecare nedreptate pe care a suferit-o din partea celor apropiați. Nimic nu e iertat și uitat, totul e consemnat în jurnalul său. Așadar, se hotărăște să spună tot, fără rezerve, fără ascunzișuri: frust și la obiect. Când planul pare a fi întrerupt de un eveniment neprevăzut, fiica ei preia frâiele.

Genul acuzativ este o tragicomedie încântătoare, în care amestecul de comic și dramatic recreează un episod desprins parcă din viața de zi cu zi a unei familii obișnuite. Situațiile și dialogurile sunt de un umor nebun, personajele se eliberează de formalități și fățărnicii, dar scot la iveală grave imperfecțiuni de caracter și ridică întrebări serioase cu privire la relațiile de familie.

 

____________________________________

 

SÂMBĂTĂ, 2 OCTOMBRIE, ORA 11.00

 CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU
un spectacol de Oana Răsuceanu

Cu: Lavinia Pele, Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu
Asociația Culturală pentru Educație prin Artă

1h 10min. (fără pauză) / 4+

Regia: Oana Răsuceanu

Decorul și costumele: Anca Lazăr

Muzica: Petre Ancuța

 Producător: Eugen Matei Lumezianu

Mara este o fetiță de 7 ani care iubește poveștile. E înconjurată de cărți, de cuvinte, de personaje care îi sunt prieteni buni: Frumoasa din pădurea adormită, Scufița Roșie, Albă ca Zăpada și cei 7 pitici, Harap Alb, Mica Sirenă, Crăiasa Zăpezii. Până într-o bună dimineață, când toate cuvintele tipărite s-au evaporat, lăsând în urmă paginile goale. Poveștile au dispărut! Ce anume le-a făcut să dispară? Și cum poate Mara să le salveze?

Păduri întregi tăiate. Ape invadate de plastic. Încălzirea globală. Prin mici gesturi și acțiuni concrete – în direcția protecției și salvării mediului înconjurător – Mara redă speranța și readuce cuvintele înapoi, în paginile cărților de povești.

 

_____________________________

 

SÂMBĂTĂ, 2 OCTOMBRIE, ORA 19.00

TEATRUL „GEORGE CIPRIAN”
➡️ după Tudor Mușatescu, regia Matei Lucaci-Grunberg

Cu: Alexandru Beteringhe, Ștefan Pavel, Andrei Cătălin, Denisse Moise, Kostas Mincu, Réka Szasz, Ana Maria Carablais

Teatrul „Anton Pann”, Râmnicu Vâlcea

2h 40min. (cu pauză)

Direcția de scenă: Matei Lucaci Grunberg

Scenografia: Flavia Barabas Barabas

O zi de miercuri în plin război: 23 august 1944 – epoca de aur a radioului. În cadrul unui program de radio cu știri mai mult sau mai puțin importante, cu reclame mai mult sau mai puțin  necesare, anunțuri mai mult sau mai puțin relevante, celebra Companie Teatrală „Tony Purdelea” interpretează în direct, la microfon, comedia Titanic Vals, după Tudor Mușatescu.

Spectacolul Emisie: Titanic Vals urmărește realizarea unei transmisii de teatru radiofonic și pătrunde în culisele acesteia. Este despre teatru – în spirit interbelic, despre radio – în plină glorie, despre actori – în deplinătatea carierei lor și despre Marele Război – pe care nimeni nu îl poate controla. În studioul de radio, actorii sunt dramatici, sunt frumoși, sunt triști, sunt invidioși, sunt profesioniști, sunt teatrali, sunt bufoni, sunt vii și sunt în control. Însă, în afara radioului, imprevizibilul este cel care, în mod tragic, va prelua controlul. Emisie: Titanic Vals este o comedie despre o comedie, cu un strop de seriozitate.

 

___________________________________

 

DUMINICĂ, 2 OCTOMBRIE, ORA 11.00

CONSILIUL JUDEȚEAN BUZĂU

➡️ UN SPECTACOL DE OANA RĂSUCEANU

Cu: Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Lavinia Pele, Andrei Barbu

Asociația Culturală pentru Educație prin Artă

1h (fără pauză) / 4+

Carina se pierde de părinții ei într-unul dintre mall-urile orașului. Ajunsă singură pe străzi necunoscute, trebuie să găsească drumul spre casă. Un drum pe care îl parcurge alături de Margo – pisica orașului. Pisica cunoaște fiecare stradă, fiecare bloc, fiecare piață cu tarabe sau fără, fiecare stație de metrou sau de troleibuz. Astfel, Carina descoperă un oraș necunoscut, colorat și plin de magie.

Regia: Oana Răsuceanu

Decorul și costumele: Anca Lazăr

Muzica: Petre Ancuța

Ilustrația muzicală: Vasile Manta

Producător: Eugen Matei Lumezianu

 

_________________________________

 

 

DUMINICĂ, 3 OCTOMBRIE, ORA 19.00

 TEATRUL „GEORGE CIPRIAN”

➡️adaptare de Vlad Trifaș după Carlo Goldoni, regia Vlad Trifaș

Cu: Theodora Sandu, Mihaela Mardare, Otilia Pătrașcu, Ioana Farcaș, Mihaela Aldea, Bogdan Farcaș, Andrei Radu, Alin Teglaș, Nelu Neagoe, Paul Niculae, Adrian Ancuța, Lucian Orbean, Răzvan Băltățeau

Regia și muzica: Vlad Trifaș

Decorul: Mihai Androne

Costumele: Maria-Alexandra Ivan

Coregrafia: Mihaela Mardare

Light design: Cristian Șimon

În lumea agitată, flecară și zgomotoasă a locuitorilor micului sat de pescari de lângă Veneția, destinele se întrepătrund gălăgios. Bărbații se ocupă cu pescuitul, în timp ce nevestele și iubitele, volubile și certărețe, își umplu timpul cu treburile casnice și micile intrigi. Dincolo de tot, în această lume plină de dinamism, dar și de superficialitate frivolă, o tușă puternică de umanitate se lasă a fi întrezărită.

Teatrul „Toma Caragiu”, Ploiești
1h 40min. (fără pauză)

 

_________________________________________

: ElcarGid, Transbus

: Ziarul Metropolis, Opinia Buzăului, LiterNet.ro, TV Sud Est, Scurtpe2, Radio Boom, Campus FM, Campus TV, News S, Expresul Buzoian, Buzoienii.ro, Reporter Buzoian, Buzău Media, Sănătatea Buzoiană, Șansa News, Focus FM, Știri de Buzău, Observatorul Buzoian, News Buzău, Gazeta Buzoiană, Jurnalul de Buzău, Agerpres, Magic FM, Radio România, Bookhub, Modernism, Curatorialist, iQool, Buzău – ghid local

__________________________________________

Mai multe informații despre program și evenimente: www.teatrulgeorgeciprian.ro

Te invităm să ne urmărești pe:

Facebook Teatrul „George Ciprian”: https://www.facebook.com/teatrulgeorgeciprian

Facebook Săptămâna Teatrului Tânăr: https://www.facebook.com/saptamanateatruluitanar

Instagram Teatrul „George Ciprian”: https://www.instagram.com/teatrul_george_ciprian_buzau/

Instagram Săptămâna Teatrului Tânăr: https://www.instagram.com/saptamana.teatrului.tanar/

Ne vedem la teatru!

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

  1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
  2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
  3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
  4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
  5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
  6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
  7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
  8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
  9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
  10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
  11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
  12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
  13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
  14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
  15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
  16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.