Ateliere și spectacole de dans contemporan la Teatrul „George Ciprian” pe 2 și 3 iunie

Ateliere și spectacole de dans contemporan la Teatrul George Ciprian

 

În perioada 2-3 iunie, echipa de dansatori și coregrafi „Bodies on the Move” va susține, la Teatrul „George Ciprian” din Buzău, intervenții artistice în spațiul public, spectacolele „Singing Bodies’ Trilogy” și „Moving Fields” și un atelier de dans contemporan pentru adolescenți.

       

    Atelierul Moving Fields - Ce te mișcă? (Cristina Lilienfeld/Cristian Iordache)

               2 iunie, ora 11.00, în curtea Teatrului ”George Ciprian”

* se adresează copiilor cu vârste de 15-19 ani

* Atelierul GRATUIT este destinat adolescenților cu vârste între 15-19 ani, amatori, iar experiența anterioară în dans nu este necesară.

** Înscrie-te la atelier! Trimite un e-mail la adresa contact@indiebox.ro, în care să ne spui numele tău, vârsta și datele de contact (telefon).

 

                SINGING BODIES` TRILOGY - performance de dans contemporan în 3 părți

                2 iunie, 19.00, Teatrul ”George Ciprian”

*acest spectacol este potrivit pentru persoane peste 18 ani

              MOVING FIELDS - spectacol de dans contemporan

               3 iunie, 19.00, Teatrul ”George Ciprian”

*** ACCESUL la spectacole se face pe bază de INVITAȚIE. Acestea pot fi ridicate de la Teatrul George Ciprian sau de la Agenția de Bilete din bdul. Nicolae Bălcescu.

Mai multe detalii găsiți pe site-ul www.teatrulgeorgeciprian.ro sau la numerele de telefon: (0238) 720.853 și 0760.553.761.

DESCRIERE?

               Atelierul Moving Fields - Ce te mișcă? (Cristina Lilienfeld/Cristian Iordache)

Plecând de la temele abordate în spectacolul Moving Fields, a fost creat un atelier care tratează conceptul de energie și felul în care ea ne determină să ne mișcăm. Alături de echipa de dansatori care a studiat timp de o lună relația dintre mișcare și resursele interne/externe de energie ce o alimentează, participanții vor asculta cu atenție această “curgere” interioară subtilă și personală.

Vom analiza prin mișcare diferite modalități de a înțelege energia, de a o consuma, a o crește sau a o dărui celor din jur. Câteva elemente cu care vom lucra sunt: exerciții de observare a propriului corp, exerciții în care preiau din exterior și integrez în mișcarea mea ceea ce văd, exerciții în care creez un tip de mișcare exploziv sau dimpotrivă imploziv. Vă așteptăm cu drag să explorăm împreună ce și cum ne mișcă.

               SINGING BODIES` TRILOGY - performance de dans contemporan în 3 părți
*acest spectacol este potrivit pentru persoane peste 18 ani

SINGING BODIES’ TRILOGY este un performance de dans contemporan în trei părți care încapsulează experiențele kinestezice și senzoriale a trei coregrafi, în raport cu orașul în care trăiesc. El a luat naștere în urma unor procese colective de cercetare și creație desfășurate atât în spațiul public, cât și în sala de repetiție.

„Fiecare privire se oprește undeva, fiecare respirație care circulă prin mine pornește din spațiul public și se întinde înapoi în el. Oglindesc, contrazic, compun. Cu fiecare gest contribui la consolidarea sau distrugerea unui sistem de referință. Fiecare cuvânt favorizează sau încurcă comunicarea noastră.” (Alexandra Balasoiu, coregraf)
„Coloana sonoră e permanent prezentă, dar felul în care ascultăm e intermitent. Putem oare reorchestra discursul orașului? Putem recicla zgomotul care ne înconjoară, dându-i o altă dimensiune?” (Denis Bolborea, coregraf, sound designer)
„Amplific percepția, ascult toate simțurile, devin mai multe lucruri simultan, am 4 creiere și gheare. Învăț să răsun cu ceea ce mă înconjoară, sufletul vibrează împreună cu al celuilalt. Las inconștientul să se articuleze, să răsufle prin trup. Sunt impregnată visceral de toate identitățile întâlnirilor. Voi, ceilalți, sunteți simboluri din mine.”               (Valentina de Piante, coregraf)

Concept si interpretare:
Partea I: SPOOKY ACTIONS OF A SPOILED GIRL / Alexandra Bălășoiu
Partea a II-a: REALITY CHECK / Denis Bolborea
Partea a III-a: BAD MAMMA / Valentina De Piante Niculae
Videoproiectii: Cozlac Andrei
Foto-video: Lavinia Pollak
Sound design: Denis Bolborea
Light design si grafica: Hermina Stanciulescu
Director tehnic: Alexandros Raptis
Producător: Indie Box
Durata: 2h si 20 minute (10 minute pauza)

                MOVING FIELDS - spectacol de dans contemporan

MOVING FIELDS este un spectacol de dans contemporan care chestionează conceptul de energie, punând corpul în dialog cu resursele sale ascunse. În căutarea originii mișcării 7 dansatori intră într-o comunicare profundă cu ei înșiși, cu spațiul fizic și sonor, cu tehnologia, cu publicul. Tehnologia joacă un rol important în spațiul scenic, corpul fiind provocat să se adapteze și să comunice în mod real cu elementele instalației interactive. Moving Fields este un traseu de încărcare, descărcare, conservare, dăruire și sondare pe care artiștii îl parcurg alături de public. Pe parcursul acestui drum fiecare dintre noi își conturează un răspuns la întrebarea „ce ne mișcă”?

„Moving Fields este plin de fire, atât fizice cât și emoționale. Scena e un spațiu mai degrabă tehnologic – corpurile în mișcare sunt corpusculi activați de energia din jurul lor. Tensiunile se eliberează la întâlnirea dintre doi corpusculi și lumea pare un caleidoscop defect. În acest proces frunzele prind viață iar lumina se transformă în sunet pentru că într-un spectacol experiment totul este posibil!” (Lorin Coryllus, blog de teatru)

Concept și coregrafie: Cristina Lilienfeld
Consultant dramaturgic: Mihaela Dancs
Dansatori: Alexandra Bălășoiu, Denis Bolborea, Catrinel Catană, Cristina                Lilienfeld, Andreea Belu, Filip Stoica
Compoziție muzicală: Diana Rotaru
Interpretează: ansamblul Sonomania
Design instalatii: Cristian Iordache
Costume: Georgiana Gherghișan
Light design: Alexandros Raptis
Design grafic: Oana Băluță
Foto-video: Alina Ușurelu
Producător: Asociația Petec

 

               ”Bodies on the Move” este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național si nu reprezintă în mod necesar poziţia AFCN. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

               Parteneri: Teatrul ”George Ciprian” Buzău, Gala Societății Civile, feeder.ro.

 

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

 1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
 2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
 3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
 4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
 5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
 6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
 7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
 8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
 9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
 10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
 11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
 12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
 13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
 14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
 15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
 16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.