Viața s-a mutat pe Internet – un răspuns creativ al „generației Internetului” –

Viața s-a mutat pe Internet

- un răspuns creativ al „generației Internetului” - 

Teatrul „George Ciprian” invită elevii din județul Buzău să răspundă creativ la situația fără precedent în care se află omenirea. În ultimele săptămâni, viața umană s-a mutat pe Internet. Ce rămâne la fel și ce se schimbă? Cine are de câștigat și cine are de suferit? Cine se adaptează ușor și cine rămâne în urmă? Cum putem face în așa fel încât nimeni să nu rămână în urmă? Te invităm să scrii o scurtă poveste pornind de la propoziția „Viața s-a mutat pe Internet”.

Îți sugerăm să ai în vedere următorii parametri: 

  • Cine sunt personajele? (umane sau non-umane)
  • Unde are loc acțiunea? (spațiu fizic, virtual, pe Pământ, pe altă planetă, în lumea de dincolo, în casa ta, pe balconul vecinilor, într-un spațiu nedeterminat - oriunde vrei tu) 
  • Când are loc acțiunea? (trecut, prezent, viitor, timp nedeterminat, toate la un loc - poți să-ți imaginezi orice!)

Poveștile pot documenta situația actuală, pot propune soluții ca să ne fie mai bine sau pot lansa un avertisment. Pot fi povești realiste, futuriste, absurde, tehno-utopice, tehno-distopice, apocaliptice, filozofice, comice, cu final fericit, tragic sau deschis - sunt doar câteva dintre posibilități. Te invităm să îți creezi propria lume așa cum vrei tu!

Forma poveștilor e liberă: 

  • scurtă piesă de teatru sau fragment de piesă de teatru sub formă de dialog sau monolog
  • proză
  • versuri

Un juriu de specialitate va selecta cele mai bune povești (membrii juriului vor fi anunțați ulterior). Poveștile selectate vor fi publicate într-un volum care va fi disponibil gratuit (în format digital și fizic).

Povestea trebuie să aibă maxim 3 pagini (document Word, format A4, font Times New Roman 12, spațiu între rânduri 1,5). 

Toate poveștile trebuie să aibă un titlu.

Te rugăm să incluzi în același document Word în care se află povestea următoarele informații: numele tău complet, vârsta, clasa, școala unde înveți, numărul de telefon și adresa de e-mail.

Termen limită: 30 aprilie 2020, ora 23:59. O persoană poate trimite maxim 2 povești.

Poveștile trebuie trimise la adresa de e-mail teatrulgeorgeciprian.pr@gmail.com.

UPDATE: Datorită entuziasmului publicului nostru (și nu numai), extindem concursul de povești „Viața s-a mutat pe Internet” către elevii buzoieni din toate clasele.

Unii dintre ei sunt prea mici pentru a participa, desigur, dar cine spune că la 8, 9 sau 10 ani nu poți scrie o poveste? Creativitatea nu are vârstă! Vom face tot posibilul pentru a selecta cât mai multe povești bune scrise de elevi din învățământul primar, gimnazial și liceal.

Rugămintea noastră pentru părinți, învățători/învățătoare și profesoare/profesori este să intervină cât mai puțin sau chiar deloc în ceea ce scriu copiii și adolescenții (preferabil doar pentru a corecta posibilele erori gramaticale, de ortografie și de punctuație). Ne interesează autenticitatea poveștilor!

infi internet

Măsuri care privesc accesul şi contactul cu publicul

  1. La intrare se va efectua un triaj observaţional şi nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree), temperatura max. 37,3.
  2. Se va realiza termometrizarea spectatorilor/vizitatorilor. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în locaţie;
  3. Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/non-medicală) pe toată durata evenimentului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul;
  4. Accesul în spaţiu se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m;
  5. Persoanele îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare;
  6. Intrarea/ieşirea sunt separate, unice, pentru facilitarea menţinerii distanţei fizice;
  7. Accesul se face pe timpi cu până la o oră înainte de eveniment pentru a evita aglomeraţia.
  8. Bilete NU vor avea locuri nominale.
  9. Bilete se pot achiziționa doar online sau de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37
  10. Intrarea în sală se face în ordinea venirii începând cu primul loc marcat din primul rând disponibil. (Rândul C)
  11. În ziua spectacolului biletele se pot achiziționa de la Agenția de Bilete a Teatrului „George Ciprian” situată bdul. Nicolae Bălcescu nr. 37sau online cu maxim 30 de minute înainte de spectacol.
  12. Biletele vor fi scanate; se va evita ruperea sau atingerea biletelor;
  13. Participanţii au obligaţia purtarea măştii de protecţie;
  14. În cazul utilizării toaletelor se va respecta distanţa obligatorie de minimum 1,5 m;
  15. După şi/sau înaintea fiecărui eveniment se realizează dezinfectarea cu substanţe biocide autorizate a tuturor scaunelor, pufurilor etc.;
  16. Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie.